Werkbezoek Berry Brothers

Op zaterdag 15 juni heeft een delegatie van de D66-fractie een werkbezoek gebracht aan Berrybrothers te Roggel. Gesproken werd met Lynn Verstappen, Gerco van Zuilen en Nijs van Zuilen. Het familiebedrijf, dat zich in 1990 in Roggel vestigde, is actief als zacht fruitteler.

Zacht fruit specialist

Berrybrothers is een specialist op het gebied van zacht fruit zoals rode bessen, blauwe bessen, frambozen en bramen. De diverse soorten fruit worden geleverd aan klanten in onder andere Nederland, België en Duitsland. Onder deze klanten zijn kleinere klanten zoals restaurants maar ook grote bekendere klanten zoals Albert Heijn.
Berrybrothers werkt toe naar een jaarronde teelt. Dit betekent dat men het gehele jaar door op eigen bodem producten kan telen. Zo wordt import, dat nu op minimale basis gebeurt, overbodig. De teelt van het zacht fruit vindt plaats in Roggel (en regio) en in Buren (in de Betuwe) waar in 1980 het familiebedrijf is gestart.

Huisvesting van arbeidsmigranten

De meest recente ontwikkelingen bij Berrybrothers vinden plaats rondom het huisvesten van arbeidsmigranten. Op het terrein van Berrybrothers te Roggel wordt er gebouwd aan een aantal woningen voor arbeidsmigranten. In totaal gaat het nu om drie woongebouwen met in elk twee “woningen”. Deze “woningen” bestaan uit een aantal gezamenlijke ruimten zoals een woonkamer, toiletten en douches en een aantal tweepersoons slaapkamers. Berrybrothers hoopt aankomende zomer voor het eerst gebruik te kunnen maken van de nieuwe huisvesting voor de arbeidsmigranten en ander eigen personeel. Op dit moment is er in deze nieuwe bebouwing plek voor 88 personen. Voor de toekomst liggen er plannen klaar om dit nog eens te verdubbelen.

Berrybrothers is een bedrijf dat veel geeft om haar producten, maar daarbij zeker niet de mensen achter het product vergeet. Een mooi bedrijf dat in Leudal haar toekomst heeft.