‘Durf te vernieuwen!’, partij maakt verkiezingsprogramma samen met alle leden

D66 Leudal: scholen, duizend huizen en goede communicatie van de gemeente.

Onderwijs

Jort Raemakers en Romy van Heur - fractievoorzitter en raadslid Beeld: Robert Sanders

D66 Leudal heeft haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen klaar. Vooraf bezochten de democraten alle dorpen in Leudal om te luisteren naar de inwoners. Als echte onderwijspartij staan de scholen op nummer één. De partij wil goed onderwijs dicht bij huis. Daarom moet de basisschool in elk dorp blijven. Een nieuw multifunctioneel schoolgebouw voor scholengemeenschap Sint Ursula wil D66 ook. Zo blijft het middelbaar onderwijs voor alle leerlingen bereikbaar in Leudal.

Wonen

Mooi wonen in Roggel - Beeld: Robert Sanders

Duizend woningen wil D66 Leudal bouwen verspreid over alle zestien dorpen. Dit is hard nodig. Het moeten vooral huizen zijn voor starters en ouderen. Jongeren kunnen nu geen huis krijgen in hun dorp en vertrekken. Ouderen willen graag kleiner wonen in hun vertrouwde omgeving, maar weten nu niet hoe dat moet.

Communicatie

Gemeentehuis Leudal - Beeld: Leo Schouten

D66 Leudal legt de nadruk op goede communicatie tussen de gemeente en haar inwoners. Tijdens de dorpsbezoeken klaagden veel inwoners over het moeizame contact met de gemeente. De partij vindt bijvoorbeeld dat de gemeente gewoon terug moet bellen als ze dat belooft. Zo ingewikkeld kan dat toch niet zijn. In het verkiezingsprogramma staan meer plannen om te zorgen dat inwoners zich gehoord voelen en weer positief zijn over de gemeente Leudal.

Jort Raemakers is trots

Jort Raemakers - Fractievoorzitter D66 Leudal Beeld: Robert Sanders

Lijsttrekker Jort Raemakers over het verkiezingsprogramma: “Ik ben enorm trots dat we samen met de leden dit geweldige plan voor de toekomst van Leudal hebben gemaakt. Naast plannen voor onderwijs, wonen en communicatie met de gemeente willen we ook lokaal de klimaatcrisis te lijf gaan en de boeren weer een eerlijke boterham laten verdienen. We staan voor enorme uitdagingen en die vragen om een stevig D66-geluid in ons mooie Leudal”.

Durf te vernieuwen!

Alle leden van D66 Leudal werkten mee aan het verkiezingsprogramma. De betrokkenheid was erg groot. De lokale afdeling heeft inmiddels honderd leden. In verschillende bijeenkomsten, fysiek toen het mocht, maar veelal online, leidden diepgaande discussies tot dit breed gedragen verkiezingsprogramma getiteld ‘Durf te vernieuwen!’.

Verkiezingsprogramma van D66-Leudal voor de periode 2022-2026: