Oproep aan provincie voor uitgebreide MER

De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Leudal hebben een brief gestuurd aan Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg over het FUREC-project op Zevenellen.

Provincie negeert advies

Industrieterrein Zevenellen - Buggenum Beeld: Leo Schouten

De provincie Limburg negeert het advies van de landelijke commissie voor milieueffectrapportages (MER), waarin wordt geadviseerd om de waterstofinstallatie op Chemelot en de afvalverwerkingsfabriek op Zevenellen als één samenhangend project te beschouwen. Deze aanpak is volgens de commissie noodzakelijk om alle relevante milieueffecten op een adequate wijze in kaart te brengen.

Gevolgen voor Zevenellen

Gezien de omvang van het FUREC-project met significante impact op de leefomgeving van de Leudalse inwoners, hechten de fractievoorzitters groot belang aan een grondige en onpartijdige beoordeling van alle milieueffecten.

Verzoek

Daarom verzoeken de fractievoorzitters namens de gemeenteraad van Leudal vriendelijk doch dringend om het FUREC-project als één geheel te beschouwen en voor alle onderdelen een uitgebreide milieueffectrapportage te eisen. Dit sluit aan bij het streven naar transparantie, duurzaamheid en een gezonde leefomgeving, waar de Leudalse gemeenteraad zich sterk voor maakt.

Lees de brief

Lees de brief van de fractievoorzitters