Roy Bastian

Roy Bastian - Nr 9 op de lijst Beeld: Robert Sanders

Hi (nieuwe) kiezer! Mijn naam is Roy Bastian, ik ben 22 jaar oud en kom uit Haelen. Onlangs ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeut aan Hogeschool Zuyd. Momenteel werk ik dan ook als fysiotherapeut in Echt. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij de voetbalvereniging RKSVN in Neer of bij de fitness in Heythuysen. In het weekend drink ik graag een drankje met vrienden of ga ik op stap als de mogelijkheid zich voor doet.

  • 25 jaar
  • Haelen

Sinds november 2021 is Roy actief binnen de D66, hij is namens de fractie lid van de Commissie Fysiek en staat als nummer 9 op de kandidaatslijst.

Wat heeft je getriggerd om je bij onze partij aan te sluiten?

“Mijn reden dat ik me heb aangesloten bij de D66 heeft voornamelijk te maken met waar ik nu sta in mijn leven.” Vertelt Roy. “Ik ben een jonge starter die net is begonnen met het opbouwen van mijn leven. Daar horen natuurlijk verschillende verantwoordelijkheden bij. Bijvoorbeeld het afsluiten van een eigen zorgverzekering, het zoeken van een baan die goed bij je past, het omgaan met sparen en uiteindelijk ook het zorgen voor een eigen huis. Zelf merk ik dat dit soms lastige keuzes zijn, en moeilijke situaties waarin je je bevindt. Door jezelf hiervan bewust te zijn, en actief te worden in een partij als de D66, denk ik dat meer invloed kan uitoefenen om deze situaties te vergemakkelijken.”

Wat denk je dan binnen deze partij te bereiken?

“We hebben vaak niet door hoe breed de politiek wel niet is. En dat wij, met name de jongere generatie, onze eigen toekomst kunnen maken. De keuzes die gemaakt worden, en die daarmee bepalend zijn voor onze toekomst, hebben we zelf in handen. Ik wil mij dan ook vooral inzetten voor de starters en ondernemers. Dit kan bijvoorbeeld door een betere communicatie, een nauwer contact met starters en door meer samen te werken. Daarnaast vind ik het ook een verrijking als er meer verjonging zou komen in de politiek, met een sterke visie gericht op de toekomst. Je weet wat ze namelijk zeggen; De jeugd is de toekomst ;).”