Kaj Beurskens

Kaj Beurskens - Raadslid voor D66Leudal van 2014 tot 2018 - Beeld: Frank Eggels

Samen met Rens Raemakers en Leo Schouten heb ik van 2014 tot 2018 voor D66 Leudal in de gemeenteraad gezeten. Ik kan constateren dat we een nieuw geluid hebben laten horen en een aantal taboes hebben kunnen doorbreken.

  • 34 jaar
  • Brunssum
  • Hij/hem

Denk bijvoorbeeld aan het openbreken van de discussie over de subsidies aan verenigingen, het accommodatiebeleid en een open bestuur. Daarnaast hebben we ons best gedaan om de inwoners zoveel als mogelijk bij de politiek te betrekken. We zijn op bezoek gegaan in alle kernen van Leudal, hebben politieke cafés en spreekuren georganiseerd. Als laatste gaan we er nu samen met de gemeente voor zorgen dat er een aantal jongerenambassadeurs komen om ook de jongeren van Leudal meer bij de lokale politiek te betrekken.

Helaas kan ik geen vervolg geven aan de eerste periode omdat ik me ga richten op mijn gezin. Sinds september ben ik trotse vader van Julian en ik vind het belangrijk om mijn verantwoordelijkheid in zijn opvoeding te nemen. Dat gevoel voor verantwoordelijkheid heb ik ook altijd gehad als raadslid. Daarbij voelde ik me niet alleen verantwoordelijk voor de mensen die op D66 gestemd hadden, maar ook voor alle andere inwoners van Leudal. Het handelen in het algemeen belang van Leudal is soms lastig omdat dit regelmatig anders is dan de zaken die spelen op de korte termijn. Ik hoop dat ik aan de verwachtingen van de kiezers van destijds voldaan heb. Het was in ieder geval een enerverende periode waarin ik veel geleerd heb en waarin we als D66 Leudal hebben kunnen verbeteren. Dank daarvoor!