Andre van Staalduinen

Andre van Staalduinen - Nr 12 op de lijst Beeld: Robert Sanders

Andre van Staalduinen is geboren in het Westland en woont samen met zijn vrouw al ruim veertig jaar in Heythuysen. “Na mijn werk als zelfstandig Retail adviseur ben ik me bezig gaan houden met kunst, koken en bakken. Wij doen allebei vrijwilligerswerk bij PSW. Mijn quote: Leudal moet niet alleen groen kleuren maar ook blijven werken aan kunstvorming en ondersteuning blijven geven aan cultuur, de bibliotheken, en onderwijs in elke woonkern.

  • 77 jaar
  • Heythuysen

“Ik ben lid geworden van D66 omdat het verkiezingsprogramma mij erg aanspreekt, vooral het thema over het onderwijs waarin de partij het pleidooi houdt voor invoeren van “een rijke schooldag “(een dag waarop kinderen bezig zijn met kunst, muziek, sport etc.). Daarnaast ben ik van mening dat ”aan de zijlijn blijven roepen dat alles anders moet”, niet solidair is. Dus meedoen met een politieke partij die staat voor samenwerking en verantwoording nemen, is mijn motief om me in te zetten voor de lokale belangen van D66.
Bovendien ervaar ik, door zelf in de partij actief te zijn, dat er ook heel veel mooie dingen gebeuren in Nederland, waar mensen de vrijheid van mening hebben en waar tolerantie ten aanzien van minderheden een belangrijk kernpunt binnen de partij is.
Lokaal is er nog een en ander te verbeteren in de onderlinge communicatie. De afstand overheid –bevolking is m.i. te groot en zorgt voor wantrouwen ten opzichte van elkaar, jammer.
Mijn quote is; Leudal moet niet alleen een groene, maar ook een culturele en kunstzinnige gemeente worden waarin onderwijs en behoud van de bibliotheken gewaarborgd worden.”