Feestelijke opening Openbare Basisschool Buggenum

De openbare basisschool (OBS) Buggenum gaat open! Na een intensief proces van sluiting, overleg en herstructurering, opent deze nieuwe school onder het bestuur van Stichting Akkoord!-PO op 19 augustus 2024 haar deuren. Een unieke gebeurtenis, dankzij de massale steun van ouders en inwoners van Buggenum met wie dit bijzondere moment gevierd zal worden.

Programma opening

Antoniusschool - te Buggenum in actie voor behoud van de school Beeld: Robert Sanders

De ouders en/of geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van de school op 19 augustus 2024.

Na de officiële opening wordt het gebouw en het schoolplein tot 17.00 uur opengesteld voor ouders en geïnteresseerden. Er is volop vertier voor jong en oud, met een DJ, ballonvouwen, schminken en een springkussen. Dit onder het genot van een hapje en een drankje.

Massale steun

Robert Martens - Nr 6 op de lijst van D66 Leudal Beeld: Robert Sanders

Wethouder Robert Martens (D66): “Een unieke gebeurtenis, wat vraagt om een feestelijk samenzijn. Toen het schoolgebouw in maart 2023 werd teruggeven aan de gemeente, is er samen met Stichting Akkoord!-PO gekeken naar de mogelijkheid om het gebouw opnieuw open te stellen, (nu) als openbare school. Mede door de massale steun, van ouders en verzorgers uit Leudal, liet de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in mei 2024 weten dat ze de school vanaf 1 augustus 2025 financieel gaan ondersteunen. Voor de gemeenteraad van Leudal was dit reden om zelf de financiering van de openbare basisschool in Buggenum voor het schooljaar 2024-2025 voor haar rekening te nemen. Dankzij deze inspanningen kan OBS Buggenum op 19 augustus als dependance geopend worden, en dat mag gevierd worden!”

Bedankt voor de onvoorwaardelijke steun en betrokkenheid

Kim Schmitz, Voorzitter College van Bestuur AKKOORD!-PO: “Wij willen alle inwoners van Buggenum en omgeving bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en betrokkenheid. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de school weer een plek krijgt in de gemeenschap. Wij kijken ernaar uit om de kinderen van Buggenum en omgeving krachtig kwalitatief openbaar onderwijs te bieden in een vertrouwde en vernieuwde omgeving.”

Kijken er naar uit om leerlingen te verwelkomen

Mark van Sas, directeur OBS Buggenum: “Na een intensieve voorbereidingsperiode is OBS Buggenum startklaar. Het team kijkt er enorm naar uit om de leerlingen op 19 augustus te verwelkomen en samen met hen, met ouders/verzorgers en iedereen die zich betrokken voelt bij de school te gaan bouwen aan een onderwijs- en opvanglocatie waar men zich thuis mag voelen. Het team staat voor thuisnabij, inclusief en betekenisvol onderwijs in een veilige en vertrouwde setting. Als school leveren we een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan én de ontwikkeling van de (culturele) gemeenschap in Buggenum. Een prima reden om de opening van OBS Buggenum met elkaar te vieren!”

D66

Met de andere partijen in de gemeenteraad heeft D66 zich ingezet voor behoud van de basisschool in Buggenum. Binnen het college is wethouder Robert Martens namens D66 verantwoordelijk voor het onderwijs.
D66 is met Buggenum en Leudal blij dat we de school in Buggenum hebben kunnen behouden.