Wonen en werken in voormalig gemeentehuis Haelen

De gemeente Leudal heeft een omgevingsvergunning verleend voor het voormalig gemeentehuis in Haelen. Hierdoor kan het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 een andere bestemming krijgen en een bijdrage leveren aan de versnellingsagenda wonen. Het plan bevat naast wonen ook commerciële ruimtes.
De ontwikkeling voorziet in de realisatie van commerciële ruimtes op de begane grond, aangevuld met twee levensloopbestendige woningen. Op de eerste verdieping worden nog eens vijf levensloopbestendige woningen gerealiseerd.

Vitaliteit van de kern Haelen

voormalig gemeentehuis Haelen - in 2017 Beeld: Leo Schouten

“Deze nieuwe bestemming van het voormalig gemeentehuis sluit goed aan bij onze visie om een levendig centrum te creëren waarin verschillende bevolkingsgroepen prettig kunnen wonen en werken,” aldus wethouder Michel Graef. “Bovendien draagt het bij aan de vitaliteit van de kern Haelen en de versterking van onze lokale economie door het toevoegen van kwalitatieve commerciële en kantoorruimtes.”

Vergroenen

Naast dat het ontwerp duurzame en toekomstbestendige bouwprincipes toepast zorgt de herontwikkeling van het voormalig gemeentehuis tevens voor een groene impuls; met de sloop van verouderde bebouwing aan de achterzijde en de realisatie van parkeergelegenheid op eigen terrein wordt de buitenruimte kwalitatief versterkt met de uitvoering van een groenplan.

Bevordering leefbaarheid

De gemeente wil zich blijven inzetten voor de bevordering van de leefbaarheid in onze dorpen. Met dit project bereikt de gemeente meerdere doelen. Naast het realiseren van woningen wordt leegstand aangepakt en wordt de openbare ruimte een impuls gegeven. Midden in het dorp wordt het een plek om trots op te zijn, dat is het veel te lang niet geweest.

D66

D66 maakt in Leudal uit van de coalitie. Vooral op aandringen van D66 is het bouwen van woningen een belangrijke prioriteit binnen het coalitieakkoord. D66 is blij met deze ontwikkeling die ook een stimulans is voor de kern Haelen.

(overgenomen van persbericht gemeente Leudal, dd 22 mei 2024)