Afscheid wethouder Paul Dirkse

Op woensdag 15 juni neemt Leiden afscheid van wethouder Paul Dirkse. Hij zal niet terugkeren in het nieuwe college. We willen Paul namens D66 bedanken voor zijn enorme inzet voor de stad de afgelopen zes jaar.

Paul Dirkse verving in 2016 D66-wethouder Frank de Wit als wethouder Onderwijs, Sport en Duurzaamheid. Daarmee kreeg Leiden een wethouder die de Leidse sportwereld door en door kent. Twee jaar later werd hij voorgedragen als lijsttrekker voor D66 bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en werd hij wederom wethouder. 

Successen

Binnen D66 Leiden kennen we Paul Dirkse als geboren en getogen Leidenaar en een sterke, betrouwbare bestuurder. Paul stortte zich volledig op zijn werk als wethouder. Paul is een wethouder waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Hij voert uit wat de raad hem opdraagt. Ook de taken die minder leuk waren. Maar dat kenmerkt Paul, hij staat voor zijn opdrachten. De fractie van D66 kijkt vol trots terug op de afgelopen periode en hetgeen wat is bereikt door toedoen van Paul. Overal ging Paul het gesprek aan met de sportverenigingen en met de schoolbesturen om op zoek te gaan naar mogelijkheden. En met succes.

Sportstad Leiden

Zijn ambitie was om Leiden als sportstad op de kaart zetten. Daarin zette hij gezondheid en beweging centraal, zorgde Paul voor goed contact vanuit de gemeente met de sportverenigingen, een actueel sportbeleid en een gaaf sportcomplex aan de Vliet met een nieuwe, duurzame ijshal en een binnenzwembad.

Goed onderwijs

Ook goed onderwijs stond bij Paul hoog in het vaandel. Goed onderwijs begint bij goede huisvesting. Paul zette zich er vol in met zijn huisvestingsplan voor het Leidse onderwijs. Hierdoor wordt er fors geïnvesteerd in de nieuwbouw en renovatie van scholen. Zoals het nieuw, functionele en duurzame schoolgebouw van het Leonardo College aan de Telderskade. Ook lanceerde Paul een Onderwijskansenbeleid plan waardoor er fors wordt geïnvesteerd in talentontwikkeling in het onderwijs. De kansen van alle kinderen om zich maximaal te ontwikkelen worden hierdoor vergroot.

Paul Dirkse: “Zes jaar geleden kwam ik als buitenstaander in uw raad. Ik kreeg van D66 het vertrouwen om als wethouder de stad waar mijn wieg stond te dienen. Vandaag ben ik klaar om deze verantwoordelijkheid over te dragen. Het was een grote eer en genoegen. Het gaf mij de kans om werk te maken van ideeën voor gelijkere kansen, voor meer impact door sport en bewegen en voor een gezondere en groenere stad. Ik beschouw deze periode als de leukste in mijn werkzame leven tot nu toe. Daar ben ik dankbaar voor. Ik wens mijn opvolgers net zo veel plezier en voldoening als ik heb mogen ervaren de afgelopen jaren.”

D66 wenst Paul veel plezier en succes in zijn leven ‘na het College’.
 
Paul, bedankt!