Partijdige kieswijzer: D66 en Volt

Net als D66 is Volt een pro-Europese partij. Na jaren discussie over meer of minder Europa, moet het gaan over welk Europa we willen. Dat is het gesprek dat wij willen voeren. Want wij willen een sterk Europa dat de grote uitdagingen van nu aanpakt. Dat samen het de klimaatcrisis bedwingt. Een vuist maakt tegen de macht van China en Rusland. In een al maar polariserende wereld zoeken wij naar samenwerking, verbinding en begrip. Dat vraagt een sterk Nederland in het hart van Europa, met een blik op de wereld. Toch verschillen we van standpunt. Lees hier meer over in de partijdige kieswijzer.

Om onze ambitieuze agenda nu ook echt waar te maken is leiderschap nodig.

Daarom is het belangrijk dat D66 zo groot mogelijk wordt in de provincies. In veel provincies kan D66 dankzij jouw stem de grootste worden. Maar met een versnipperd progressief geluid, zijn VVD, CDA en conservatieve lokale partijen de lachende derde.

De afgelopen jaren kreeg D66 veel voor elkaar. Landelijk en lokaal. Als grootste progressieve partij zijn we in staat conservatieven te laten inzien dat investeren in klimaat, wonen en onderwijs verschil maakt.
Onze progressieve agenda zetten we graag voort in de provincie en Eerste Kamer. Volt is een nieuwe partij met een net zo progressief geluid als D66. We zijn er beide van overtuigd dat voor alle grote uitdagingen van deze tijd – van klimaat tot veiligheidsbeleid, van digitaal tot migratie – Europa cruciaal is. Toch zijn er ook verschillen.

Wij zorgen ervoor dat Nederland vooruitgaat, ook als dat vraagt om lastige keuzes. Dat verdien jij. Dat verdient Nederland.