Partijdige kieswijzer: D66 en PVV

De wereldbeelden van D66 en de PVV verschillen op bijna ieder vlak. Je leest er meer over in deze partijdige kieswijzer.

D66 wil een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn en iedereen alle kansen krijgt, of je nu moslim of christen bent, LHBTI’er, man, vrouw en of je nu in Amsterdam of Assen woont. Wij spreken ons altijd uit tegen racisme, ook tegen het racisme van de PVV: zij sluiten mensen met een islamitische achtergrond uit. Dat mag nooit gebeuren in ons vrije en veilige Nederland.

Bovendien ontkent de PVV klimaatverandering, de grootste opgave waar we op dit moment voor staan. D66 wil de klimaatcrisis juist zo aanpakken, dat we eraan gaan verdienen.

Tot slot kiest D66 voor Europese samenwerking, terwijl de PVV uit Europa wil stappen. Dat is ongelooflijk onverstandig en heel erg slecht voor onze economie. Al deze grote verschillen zorgen ervoor dat D66 en de PVV niet zullen samenwerken in een kabinet.

Wij zorgen ervoor dat Nederland vooruitgaat, ook als dat vraagt om lastige keuzes. Dat verdien jij. Dat verdient Nederland.