Toekomstvisie in Strategisch Kompas vastgesteld

Na heel veel burgerparticipatie (Toekomstateliers, gesprekken bij supermarkten, ondernemerspeiling en -avonden, inwonerspeiling etc) is uiteindelijk op 2 juli het Strategisch Kompas vastgesteld. Een toekomstvisie hoe de inwoners van Kapelle hopen dat het er in 2030 en later uit gaat zien.

Zie de website van Kapelle voor het document

Bijdrage D66 Oordeelsvormende vergadering

Om tot deze toekomstvisie te komen is heel veel informatie bij elkaar gebracht.

Uit onderzoeken en trendrapporten, maar ook zeker op allerlei manieren vanuit onze inwoners. Inwoners van allerlei leeftijden met verschillende banen en opleidingen, inwoners uit allerlei buurten, met allemaal verschillende politieke gedachten en dagelijkse beslommeringen. Maar allemaal welwillende inwoners die graag hun mening gaven over hoe zij de toekomst van hun woonomgeving zien.
Als lid van de raadscommissie heb ik dit ook van dichtbij mee mogen maken, en ik ben ervan overtuigd dat het document wat nu voor ons ligt een prima verwoording is van al deze samengebrachte informatie.

Met een aantal ambities die enerzijds concreet genoeg zijn om te kunnen helpen bij beleidsbeslissingen, en die anderzijds voldoende ruimte bieden om politieke accenten te blijven kunnen leggen.
Kortom, complimenten voor iedereen die dit tot stand heeft gebracht; en ik vind het een prima stip op de horizon en richtingaanwijzers hoe er te komen.