Marc van Opstal

Marc van Opstal - Beeld: Petra Slingenberg/Gemeente Kapelle

Nog 4 jaar!

  • 55 jaar
  • Breda
  • Wemeldinge

Ik zou graag mijn fractievoorzitterschap van D66 nog vier jaar doorzetten!

In 2018 ben ik voor D66 in de Kapelse Raad gekomen en wat mij betreft is de aanwezigheid van D66 in Kapelle zeer nuttig geweest en moeten we deze rol voortzetten. Voorbeelden van successen zijn de Zondagsopening, afschaffing ambtsgebed, en extra fte en aandacht voor duurzaamheid.

Ik hoop de aanwezigheid van D66 in Kapelle te kunnen uitbreiden en de punten waar ik me voor ingezet heb in de volgende periode een stap verder te kunnen zetten. Zoals duurzaamheid en milieu, goed bestuur en vernieuwing in de democratie, en alle andere goede progressief-liberale plannen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik loop altijd graag door het Wemeldingse bos. Lekker de hond uitlaten, en luisteren en kijken welke vogeltjes ik hoor of zie. En op de dijk bij Wemeldinge is het natuurlijk ook fantastisch met uitzicht op de Oosterschelde, Zeelandbrug en windmolens.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Gemeente Kapelle is een fijne gemeente om te wonen. Wat mij betreft zijn er nog wel behoorlijk wat kansen op vergroening en verduurzaming. En Gemeente Kapelle moet niet bang zijn om te veranderen en nieuwe goede ontwikkelingen te omarmen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer natuur en vergroening. Bijvoorbeeld meer bos, meer groen in de bebouwde kom, en minder maaien.
  • Meer duurzame oplossingen, zoals deelauto’s of hergebruik of duurzame energie
  • Betere democratie, door beleid meer regionaal en op dorpsniveau af te stemmen, en de democratische vertegenwoordiging daarop af te stemmen. En sturen op mens en maatschappij in plaats van op financien.