Tobias Zwijnenburg

Beeld: Rijksoverheid/HEN

Tobias Zwijnenburg (1989), zet zich in voor Heemstede omdat hij gelooft dat iedereen in staat is tot goede dingen, als daarvoor de juiste condities aanwezig zijn.

  • 34 jaar
  • Heemstede
  • Heemstede

Ik geloof in individuele vrijheid, maar vind ook dat wij als maatschappij de verantwoordelijkheid moeten nemen om iedereen een kans te geven om zichzelf te ontwikkelen. 
 
Dit vertaalt zich in waardes zoals goed en toegankelijk onderwijs; een gezonde en duurzame leefomgeving en de ruimte om jezelf te ontplooien. Ik wil samen met bewoners stappen zetten naar een beter Heemstede door lokale initiatieven te steunen en bewoners een stem te geven in de Raad.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik wandel graag in het Groenendaalse bos met mijn hond.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

We zijn één van de minst duurzame gemeentes van Nederland. Ik wil hier graag verandering inbrengen. Er zijn kansen om gemeentelijk vastgoed te verduurzamen, maar ook de huizen in Heemstede. Dit kost helaas geld en ook zit niet iedereen te wachten op grootschalige verbouwing. Ik zou graag met bewoners willen kijken wat wel kan. Het verduurzamen van de eigen woning moet wel leuk blijven en niet onnodig stress opleveren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het verduurzamen van Heemstede – denk aan isoleren, maar ook meer energie opwekken.
  • Het veiliger maken van Heemstede – de wijkagenten beter ondersteunen; maar ook Heemstede als 30km-zone uitrollen.
  • Het gezonder maken van Heemstede – zorgen voor voldoende sport en leuke activiteiten voor zowel jong als oud; en elektrisch rijden stimuleren.

Wat betekent D66 voor jou?

Iedereen de kans geven om het beste uit zich/haarzelf te halen.

Wat is je favoriete boek
(en waarom?)

De gebroeders Karamazov – de karakters en de thema’s zijn fantastisch omschreven.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Lebbis in de Luifel. Ik geniet erg van een avondje uit. Ik ga vooral graag naar concerten, maar ik hoop ook weer eens naar een meerdaagse festival te gaan.