LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Anneke Grummel (1981) is namens D66 wethouder Energie & Klimaat, Duurzame Mobiliteit & Vastgoed, Jeugd en Lokale Democratie.

  • 43 jaar
  • Assen
  • Heemstede

”De grootste opgave waar wij allemaal voor staan is klimaatverandering. We moeten ons voorbereiden op de gevolgen van die verandering en ondertussen onze energietransitie zo snel mogelijk laten plaatsvinden. Juist in Heemstede, op lokaal niveau, kunnen we grote stappen zetten.

De toekomst van mijn drie jonge kinderen en hun generatie is mijn grootste motivatie om wethouder te worden van deze prachtige gemeente. Hun generatie is de generatie die met innovatieve oplossingen zal moeten komen, terwijl het ook de generatie is die al behoorlijk onder druk staat. Ik wil mij inzetten de weerbaarheid van onze jeugd te versterken.

Besturen kan je alleen maar doen als je het samen doet. Als het ons lukt om een jeugdakkoord te sluiten op basis van onze gesprekken met instellingen, scholen en met de jeugd zelf dan versterken we duurzaam onze lokale democratie. Bij alles wat ik doe wil ik samenwerking op zoeken maar ook helder communiceren over daar waar het maar beperkt kan. Het zou mooi zijn als we de komende vier jaar kunnen experimenteren met innovatieve vormen die onze lokale democratie versterken.”

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Wandelbos Groenendaal. Daar besloten we om in Heemstede te gaan wonen. Mijn favoriete hardlooproute loopt er doorheen en ik vind het fantastisch om met de kinderen daar een wandeling te maken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Heemstede is een dorp met sociale en heel actieve mensen, bewogen ondernemers, karakteristieke straten en ondernemingen. Kansen genoeg om samen aan de toekomst te bouwen.

Wat zijn drie zaken die jij als wethouder wil veranderen?

  • Fundamentele projecten in de energietrasitie en klimaatadaptie;
  • Een jeugdakkoord dat door jongeren gedragen wordt;
  • Duurzame verbetering van het gemeentelijke vastgoed en schoolgebouwen.