Paul Nielen

Beeld: D66 Heemstede

Paul Nielen (1964) wil zijn opgedane ervaring in het bedrijfsleven inzetten voor het maatschappelijk belang.

  • 60 jaar
  • Heemskerk
  • Heemstede
  • Hij/hem

Al meer dan 30 jaar houd ik mij in verschillende rollen bezig met het beoordelen van business cases. Mijn perspectief was/is die van financier, adviseur, ondernemer of investeerder. De publieke zaak komt soms zijdelings aan bod maar is nooit het primaire gezichtspunt geweest. Graag verander ik mijn perspectief waarbij ik mijn ervaring in het bedrijfsleven inbreng.
 
Opvallend is dat het politieke debat meer op polarisatie lijkt te zijn gericht terwijl in de zakenwereld verbinding leidend is; je wilt immers tot zaken komen en een faire deal sluiten want je wilt met elkaar door. Getting things done en niet eindeloos blijven hangen in dezelfde groef. Voortschrijdend inzicht en compromisbereidheid. Ik hoop daar een bijdrage aan te leveren.
 
Daarnaast: geld is middel en geen doel. Wij streven naar een mooiere samenleving waarin individuele ontwikkeling op een hoger plan wordt gebracht. Kunst & cultuur, actief of passief genoten, zijn hiervoor dé aangewezen middelen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Spaarne met zijn steeds wisselende perspectief.  Bovendien een gezellige plek in de zomer en prachtig verstild in de andere seizoenen. En als we dan een keer kunnen schaatsen ….

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Wij vervullen een prachtige woonfunctie in onze regio. Bij wonen hoort ook vrije tijdsbesteding. De recreatiemogelijkheden – ook voor de bewoners van omliggende gemeenten – zouden wij verder kunnen ontwikkelen. Denk aan ons water en ons groen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Heemstede is niet los te zien van de regio. Het is logisch als Hoofddorpers ‘bij ons’ komen winkelen, wij van het Haarlems cultureel aanbod genieten en in de Waterleidingduinen gaan wandelen.  Onze mindset moet weg van Heemstede voor Heemstedenaren met nadruk op behoud van wat is. In plaats daarvan komt een integrale visie op de gehele regio waarin ieder dorp het zijne toevoegt. Omarm het MRA gedachtengoed.
  • In het debat zoeken wij overeenkomsten en vergroten wij niet langer de verschillen uit zodat hoofdpijndossiers (Vomar, Manpadslaan) niet decennia het debat kunnen bepalen. Lees de verschillende verkiezingsprogramma’s en je ziet dat er consensus heerst over nagenoeg alle onderwerpen. Handel daar dan ook naar.
  • Kunst & cultuur zijn niet het sluitstuk van de begroting maar het hogere doel op de agenda. Wij vergroten de toegang tot actieve en passieve participatie voor jong en oud.

Wat betekent D66 voor jou?

Iedereen is vrij, maar we laten niemand vallen.  De slogan verbindt de behoefte aan individuele ontwikkeling waarbij wij er collectief voor zorgen dat mensen in staat zijn het beste uit zichzelf te halen. En niemand door de ondergrens zakt.
 
Wij zijn open en eerlijk, gaan het debat aan vanuit de behoefte om te verbinden maar respecteren ieders eigen keuze.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

The Truth about the Harry Quebert Affair van Joel Dicker. Een sublieme vertelling die de fantasie prikkelt omdat niets is wat het lijkt.  Een les in loskomen van overtuigingen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

De opening van het huis van Pieter Teyler. Het Teylers museum blijft een plek van verwondering en verleiding. Je blijft er binnen lopen om de verbinding te zien tussen kunst, geschiedenis en wetenschap.