Nieuwbouw alleen is niet het antwoord

Nieuwbouw is belangrijk, essentieel zelfs en verdiend dan ook de nodige aandacht. Maar met alleen nieuwbouw komen we er niet. Door met andere ogen ook naar de bestaande bebouwing te kijken kunnen we ook op de korte termijn meer woningen toevoegen aan de woningvoorraad. Een mooi voorbeeld hiervan is het splitsen van woningen.

Onze lijsttrekker Arjen Mehlkop bezocht Marieke van Bergen. Zij woont sinds kort in één van de drie appartementen aan de Sint Jansstraat in Ottersum die ontstaan zijn door het splitsen van een leegstaande woning naar drie appartementen.

Marieke over de woningmarkt

Marieke vertelt enthousiast: ‘De situatie op de woningmarkt is echt heel erg. Daarom is dit echt super, van 1 woning 3 appartementen maken. Zeker ook omdat deze woning al langer leegstond. De woning is goed zichtbaar aan de Sint Jansstraat, dus dat deze aangepakt wordt is goed voor het beeld en voor de leefbaarheid van het dorp’.
Marieke zou graag haar eigen koopwoning willen maar zelfs met een goed budget kom je er gewoon niet tussen. ’Daarom is dit appartement voor mij en mijn zoontje ook zo fijn’ vervolgt Marieke. ‘De appartementen zijn ook gewoon onder de huursubsidiegrens, dus ze zijn voor heel veel mensen ook bereikbaar. Als je alleen bent met kinderen kun je gewoon geen 1200 euro betalen aan een huurwoning.’
Dit is niet tot stand gekomen door een grote corporatie, maar gewoon een lokale ondernemer die hierin geïnvesteerd heeft voor zijn pensioen.

Welke opties zie jij?

Van de 3 appartementen zijn er 2 al klaar. In 2022 zal ook het laatste appartement beschikbaar komen. Welke mogelijkheden zie jij om, naast nieuwbouw, meer woningen te creëren?