Lokale samenwerking tegen menstruatie armoede

Vandaag 7 april is het Wereldgezondheidsdag. In het kader daarvan besloot D66 gemeente Epe het thema menstruatie armoede onder de aandacht te brengen.

Omdat geen enkele jonge vrouw ook maar één dag school zou moeten missen omdat de financiële situatie thuis het niet toelaat om menstruatie producten te kopen, besloot D66 lid Paul van Halem om de RSG Nood Oost Veluwe in Epe en de lokale Etos bij elkaar te brengen en Menstruatie Uitgifte Punten te helpen faciliteren.

Carla Cornelesen, manager van de Etos in Epe en ook Anne-Marie Leeuwenburgh, rector van de RSG waren direct enthousiast en zegden hun medewerking toe.

Om te voorkomen dat dit een ‘eendagsvlieg’ is, zal vanaf deze week in de Etos winkel aan de Hoofdstraat in Epe er voor alle klanten de de mogelijkheid zijn om een extra menstruatie product te kopen, en deze direct te doneren, waarmee de voorraad op de school op peil blijft. Bij groot succes zullen er op andere plekken in al onze dorpen ook nog uitgiftepunten komen, zodat ook volwassen vrouwen hiervan gebruik kunnen maken.

Help je ook mee, als je kunt?

Beeld: D66 Gemeente Epe