Els Borst Netwerkdag 2022

Beeld: Jeroen Mooijman


Op zaterdagmiddag 10 september 2022 is de Els Borst Netwerkdag, hét jaarlijkse netwerkevenement van het Els Borst Netwerk. Meld je nu aan!


 

Dit jaar staat de Els Borst Netwerkdag in het teken van De (on)balans opmaken: Het pad naar échte gelijkheid. Hoewel steeds meer vrouwen de weg naar de politiek weten te vinden, is daadwerkelijke gendergelijkheid in de politiek en ook daarbuiten nog altijd geen vanzelfsprekendheid. Op deze dag willen we de krachten bundelen en zo het pad naar echte gelijkheid uitstippelen.
 
Het wordt een middag vol inspirerende sprekers, panelgesprekken en workshops. Zo duiken we met kennisinstituut Atria de geschiedenis van vrouwen in de politiek in, kun je een debattraining van AD REM volgen, en organiseren we voor kersverse raadsleden een sessie over tips & tricks in de lokale politiek. Met de Provinciale Statenverkiezingen in aantocht organiseren we daarnaast een subsessie met Provinciale Staten- en Eerste Kamerleden. Ook thema’s als sociale veiligheid, medische ethiek en gelijkheid in het recht zullen de revue passeren. De dag sluiten we af met een interessante speech, waarna we napraten bij de borrel in de binnentuin van De Observant.

Sprekers (onder andere):

Rajae Azaroual is jurist bij Bureau Clara Wichmann in de Vrouwenrechtswinkel in Amsterdam. Op de Netwerkdag zal zij een workshop geven over gelijke toegang tot het recht en het inzetten van het recht voor meer gelijkheid.

Wieke Paulusma is Tweede Kamerlid voor D66 met onder andere de portefeuilles corona, curatieve zorg en geneesmiddelen. Tijdens de Netwerkdag zal zij deelnemen aan een subsessie over sociale veiligheid.

Jan Paternotte is fractievoorzitter voor D66. Daarnaast is hij woordvoerder medische ethiek. Tijdens de Netwerkdag zal hij in gesprek gaan over vrouwenrechten, medische ethiek en de rol van mannen in de strijd voor gelijkheid.

Marianne Boere en Flora Vallenduuk zijn informatiespecialist en archivaris beeld en geluid bij Atria, Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Tijdens de Netwerkdag zullen zij een subsessie verzorgen over politieke pioniers uit de geschiedenis die vrouw zijn.

Hadiatou Barry is Projectleider Diversiteit en Inclusie op het Landelijk Bureau van D66, sociaal ondernemer en public speaker, en zal op de Netwerkdag spoken word voordragen.

Tijd en plaats
Zaterdag 10 september van 13u tot 17u (met daarna borrel)
Plaats: De Observant in Amersfoort (Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort).
De inloop is om 13:00 uur, en om 13:30 uur start het programma.
 
Tip: organiseer met jouw EBN-afdeling een lunch voorafgaand aan de middag!