Volg jouw D66-thema

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en ontvang de laatste updates op basis van jouw interesses.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Els Borst Netwerk

Els Borst Netwerk

Het Els Borst Netwerk is een netwerk van vrouwen én mannen van D66. Het doel van het netwerk is om vrouwen te ondersteunen en te empoweren om zo hun inzet binnen de politiek en de partij duurzaam te vergroten. Het netwerk is op 6 juni 2015 opgericht tijdens het eerste Els Borst Netwerk Event. Naast verschillende workshops en veel ontmoetingen, werd op die dag ook de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs en de Oeuvreprijs uitgereikt aan respectievelijk Ingrid van Engelshoven en Carla Pauw. Het Els Borst Netwerk Event vindt jaarlijks plaats.

Lees verder of meld u direct aan!

Els Borst Netwerk

“De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”, zei Els Borst. Kort na het overlijden van de geliefde D66-politica lanceerde D66 het Els Borst Netwerk, een netwerk voor actieve en zelfbewuste vrouwen in de geest van Els Borst. D66 vindt het belangrijk dat vrouwen vanuit eigen kracht kansen creëren en aangrijpen en wil hen hierin steunen. Het Els Borst Netwerk is dan ook bedoeld om vrouwen te faciliteren om zich verder te ontplooien en om succesvol hun weg te vinden in de politiek en binnen D66. Kortom: D66-vrouwen ondersteunen en empoweren om duurzaam hun inzet binnen de politiek en de partij te vergroten.

Gelijkmatige vertegenwoordiging

Het Els Borst Netwerk streeft – overal binnen de partij – gelijkmatige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen na. Hoewel het Els Borst Netwerk nadrukkelijk een netwerk voor D66-vrouwen is, zowel in naam als in doelstelling, zijn alle D66-leden – dus zowel vrouwen als mannen – van harte welkom om zich aan te sluiten.

Voormalig D66-partijvoorzitter Fleur Gräper: “Aansluiting vinden in de politiek is voor sommige mensen nou eenmaal moeilijker dan voor anderen. Ik vind dat wij als ‘de zittende club’ meer moeite moeten doen om iedereen de kans te geven zich de cultuur, de mores en de competenties eigen te maken. We zien dat de man-vrouwverhouding op veel plekken nog beter kan, ook in de politiek. Daar willen we als D66 verandering in brengen!”

Meld u hier direct aan

EBN header quote

Laatst gewijzigd op 6 juni 2017

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48