EBN Inspiratieprijs

Beeld: Els Borst Netwerk

Dit jaar wordt alweer voor de zevende keer de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs uitgereikt. Het thema is deze keer ‘het creëren van sociale veiligheid voor vrouwen’. Een enorm belangrijk, actueel thema waar meer aandacht voor moet zijn en waar nog veel verbeterd moet worden.
 
Voor de Inspiratieprijs zijn we op zoek naar inspirerende D66-leden die op dit vlak iets bijzonders hebben bereikt in de politiek en/of samenleving. Dit kan bijvoorbeeld zijn op bestuurlijk gebied binnen D66 of omdat de genomineerde een belangrijk initiatiefvoorstel door de gemeenteraad heeft gekregen. Het kan ook zijn dat de genomineerde een bijzonder track record heeft, geweldige resultaten boekt of een stevige staat van dienst heeft binnen de politiek. Tegelijkertijd kan het betekenen dat de genomineerde een inspirerende rol heeft gespeeld in de samenleving. Kortom, redenen genoeg om een inspirerende collega, vakgenoot of inspirator te nomineren voor de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs 2022.

Nomineren

De verkiezing vindt plaats aan de hand van nominaties. Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 19 augustus kunnen alle leden van het EBN gegadigden nomineren. Uit deze nominaties kiest het bestuur van het Els Borst Netwerk drie kandidaten die doorgaan naar de laatste ronde. Tijdens deze ronde kunnen alle EBN leden via de EBN website hun stem uitbrengen.

Uitreiking

De Els Borst Netwerk Inspiratieprijs zal op zaterdag 10 september 2022 tijdens de Els Borst Netwerkdag uitgereikt worden door een van de gastsprekers (details volgen nog!).

Iemand nomineren?

Wil jij iemand nomineren voor dit jaar? Mail dan jouw nominatie met een korte motivatie over waarom deze persoon de Inspiratieprijs verdient naar [email protected]

Eerdere nominaties

Afgelopen jaar was het thema “inzet tijdens corona”. Toen is de prijs uitgereikt aan Jellie Tiemersma voor haar doorzettingsvermogen en inzet voor een inclusieve samenleving. Zoals de leden die haar nomineerden zo mooi zeiden “[Jellie’s] slechtziendheid is voor haar een stimulans en zodoende inspireert zij anderen om hun ‘anders zijn’ als motor te beschouwen.” Met name tijdens de coronacrisis werd duidelijk hoe afhankelijk iedereen in de samenleving afhankelijk is van toegankelijke informatie. Hier zet Jellie zich al jaren actief voor in.
 
Eerdere inspirerende winnaars waren Fonda Sahla, Raquel Garcia, Yassmine el Ksaihi, Wieke Paulusma, Truus Houtepen en Ingrid van Engelshoven. 

Vragen?

We kijken uit naar jullie nominaties!

Heb je een vraag over de EBN Inspiratieprijs? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Beeld: Els Borst Netwerk

Vorig jaar was Fonda Sahla de winnaar van de Inspiratieprijs! Zij won de prijs voor haar tomeloze inzet in de lokale politiek in Den Haag.

Fonda: “Toen mijn oudste zoon op de basisschool zat, deed hij het zo goed dat hij extra uitdaging nodig had. Toen ik daarom vroeg, kreeg ik te horen dat als mijn zoon op een witte school zou zitten hij een gemiddelde leerling zou zijn. Dat maakte een soort vuur in mij los. Omdat mijn zoon niet op een witte school zat, kreeg hij niet de kansen die een leerling in een ander deel van de stad had. Ik wilde aan iedereen laten zien dat dit onrecht elke dag plaatsvindt in onze samenleving. Ik werd actief; ging in overleggen zitten, hielp de Transvaal Universiteit op te zetten en schreef een kritische brief naar toenmalige wethouder Ingrid van Engelshoven. Dankzij haar ben ik in de politiek terecht gekomen. Kansengelijkheid is een recht voor alle kinderen en dat is precies waarvoor ik me inzet als gemeenteraadslid.”