Winkels Zeeheldenkwartier dupe van werkzaamheden, D66 trekt aan de bel

Zomaar je winkel moeten sluiten omdat je klanten niet meer bij je winkel kunnen komen? Dat overkwam ondernemers in het Zeeheldenkwartier toen verschillende werkzaamheden tegelijkertijd waren ingepland door de gemeente. Op de dag van de ondernemer vraagt D66’er Marieke van Doorn om opheldering. 

Winkel omsingeld
Dagenlang kon niemand bij sommige winkels rond de Elandstraat komen. Aan de ene kant was Stedin bezig en aan de andere kant was de gemeente aan het werk, zonder dat ondernemers van tevoren daarover waren gewaarschuwd. “Natuurlijk moet er wel eens een straat worden opengemaakt, maar niemand zag dit aankomen en niemand was gewaarschuwd. De ondernemers moesten toekijken hoe hun winkel opeens omsingeld was door opengemaakte straten en rode linten”, zegt Marieke van Doorn.

Koester winkels
Het D66-raadslid wil dat de gemeente beter gaat kijken naar hoe ze dit soort werk inplannen, hoe ze met ondernemers communiceren en hoe ze vervolgens ondernemers compenseren. “Den Haag en het Zeeheldenkwartier zijn zo leuk door al die verschillende winkels. Dat moet je koesteren. Dat is niet alleen beter voor ondernemers, maar ook voor klanten, werknemers en voor heel Den Haag”.