Verzakt, kapot en verroest – D66 stelt vragen over slechte staat van openbare ruimte

Beeld: Martijn Beekman

Kapotte bestrating, verzakte tegels en verroeste prullenbakken. De openbare ruimte van Den Haag laat vaak de wensen over. En dat terwijl op sommige van die  plekken  de openbare ruimte net was opgeknapt, heringericht en opnieuw betegeld. D66 vraagt aan het college wat er fout gaat. “Als na een paar  jaar de bestrating  alweer hersteld moet worden, gaat er ergens iets fout”, aldus D66-raadslid Dennis Groenewold.

In de afgelopen jaren hebben veel mensen geklaagd dat er te veel straten open lagen. Inmiddels zijn veel straten weer begaanbaar, maar lang niet overal is dat een succes. “Rondom het stadhuis zijn de werkzaamheden nog bezig terwijl de net gloednieuwe tegels al beschadigd of vies zijn door het gebruik”, ziet Groenewold. Ook elders ziet hij problemen. Op de drukbezochte Scheveningse boulevard zijn afvalbakken zwaar verroest en rondom De Plaats is de bestrating al na een paar jaar na herinrichting verzakt.

Groenewold wil van het college weten wat er fout gaat en of er wel voldoende naar de duurzaamheid en bestendigheid van materialen wordt gekeken. Groenewold: “We doen veel moeite om onze straten mooi en toegankelijk te maken. Maar na een paar jaar of soms een paar maanden wordt dat harde werk al teniet gedaan. Na een herinrichting moet dat stuk van de stad voor lange tijd gewoon goed zijn. Het is geld weggooien als al na korte tijd de stenen weer vervangen moeten worden.”.