Stranden en parken vol mensen, maar geen prullenbak of Nijntjepalen te bekennen – D66 stelt vragen

Beeld: Martijn Beekman

De nazomer blijkt ideaal strandweer te zijn. Maar terwijl het kwik recordhoogtes opzoekt en de stranden vol stromen, zijn de prullenbakken en de Nijntjepalen verwijderd van het strand. Ook in het Zuiderpark ontbraken prullenbakken, met grote afvalbergen tot gevolg. D66 vraagt daarom aan het college om de stranden en parken ingericht te houden voor warm weer.

“Het is logisch dat er in de winter minder mensen op het strand zijn en dat je daar het strand op aanpast”, aldus Scheveninger en raadslid Dennis Groenewold. “Maar dat de zomervakantie voorbij is wil niet zeggen dat de zomer voorbij is. De stranden zitten juist bomvol, terwijl de gemeente doet alsof het winter is”. Dat de grote palen met Nijntje-figuren van het Scheveningse strand zijn gehaald is voor hem tekenend. “De Nijntjepalen op het strand zijn een uitstekend herkenningspunt voor kinderen, aldus Scheveninger en raadslid Dennis Groenewold. Daardoor zijn ze enorm belangrijk voor de sociale veiligheid op het strand”.

Door de hitte was het ook druk in het Zuiderpark. Ook hier ontbraken de prullenbakken die je normaal zou verwachten op een drukke dag, met als gevolg dat er overal rommel lag. Groenewold heeft daarom aan het college gevraagd waarom de palen en prullenbakken weg zijn gehaald en of ze snel terug kunnen komen. “Na de regenachtige zomer hebben we een heerlijke nazomer. Die moeten we niet laten verpesten door bergen rommel en verdwaalde familieleden”.