“Een schone wijk is mogelijk” – D66 blij met eerste stappen slimme aanpak afvalprobleem

Yousef Assad - Beeld: Jessica Rens

Om het Haagse afvalprobleem op te lossen komt er -op aandringen van bewoners en D66 Den Haag- een onderzoek naar de oorzaken van al het afval. Yousef Assad: “De problemen lossen zichzelf niet op als onderliggende oorzaken niet worden aangepakt. We moeten niet dweilen met de kraan open, maar eerst erachter komen waarom het zo’n bende is”.

Eerst probleem begrijpen, dan pas oplossen

D66-raadslid Yousef Assad vroeg afgelopen zomer al waarom Den Haag nog geen onderzoek deed naar de oorzaken van de afvalproblemen. De Rekenkamercommissie had namelijk in december vorig jaar wel het advies gegeven om dat te doen en veel bewoners uit de wijken met afvalproblemen stonden erom te springen. “Als je het probleem niet snapt zal je het nooit oplossen, zegt Assad”.

Schone wijk is mogelijk

Assad, die als inwoner van Laak zelf genoeg ervaring heeft met het afvalprobleem, kijkt reikhalzend uit naar de resultaten van het onderzoek “In veel wijken gaat het goed en hebben ze geen last van het afval. Een schone wijk is dus mogelijk. Dit onderzoek legt de basis van een slimme aanpak waardoor bewoners zich weer thuis voelen in hun buurt”.