Hoge opkomst en veel discussie bij openbare fractievergadering in Vogelwijk-Bomenbuurt

Afgelopen maandag vond de vierde openbare fractievergadering van D66 Den Haag plaats. Deze vergadering vond plaats in de Vogelwijk-Bomenbuurt, bij HAAG atletiek en was druk bezocht. Zorgen over de ontwikkelingen rondom het voormalige HagaZiekenhuis leverden bij vlagen felle discussies op. Hoewel de emoties soms hoog opliepen, gaven bewoners aan blij te zijn dat de fractie naar de wijk was gekomen om zelf met bewoners het gesprek aan te gaan. Fractievoorzitter Marieke van Doorn: “Daar gaat democratie over: luisteren naar elkaar”

“De discussies begonnen fel, bewoners hebben veel zorgen en nog niet alles is 100% helder”, zegt fractievoorzitter Marieke van Doorn. Zeker over de ontwikkelingen rondom het leegstaande HagaZiekenhuis liepen de emoties soms flink op en was duidelijk dat bewoners onderling het lang niet altijd met elkaar eens waren. “Maar aan het einde van de avond luisterde iedereen naar elkaar”. Zelfs de meest kritische bezoekers gaven aan dat ze blij waren dat de fractie naar de wijk was gekomen om de bewoners aan te horen. Van Doorn: “Dat de bewoners het gevoel hadden bij eerdere gemeentelijke bijeenkomsten hun zorgen niet konden uiten is erg. Want daar gaat democratie over: luisteren naar elkaar”.

Verkeersveiligheid en parkeerproblemen
Naast de opvang in het leegstaande HagaZiekenhuis waren er ook discussies over de herinrichting van de Goudenregenstraat met raadslid Peter Mekers, waarbij bewoners zich grote zorgen maakten over hoe verkeersonveilig de straat nu is. “Veel bewoners van de straat hebben een verbanddoos standaard achter de voordeur klaar staan”, gaf een bewoner aan. Ook werden de toekomst van de Appelloods besproken met raadslid Andrew van Esch en de hoeveelheid vrijgekomen ruimte na de invoering van het betaald parkeren.
 

Vragen aan de wethouder
Ook raadslid Marije Mostert, verantwoordelijk voor stadsdeel Segbroek, was blij met de bijeenkomst. “Het is goed dat mensen hun zorgen hebben kunnen uiten naar ons. Daarom organiseren we deze bijeenkomsten in de wijken. Het is onze taak als volksvertegenwoordigers om het college kritisch te controleren”. De vragen en onduidelijkheden die leven onder de bewoners neemt Mostert mee en zal ze voorleggen aan het college en de resultaten zal ze terugleggen bij de bewoners. “De bewoners geven aan dat de communicatie met de gemeente fout loopt, wij doen ons best daar iets in te veranderen”

Volgende editie in Rustenburg-Oostbroek
De fractie van D66 Den Haag trekt met regelmaat de wijken in om met bewoners over hun buurt te spreken en in het openbaar te vergaderen. D66 is de enige fractie in Den Haag die dat doet. Eerder waren we al in Regentesse-Valkenbos, Bezuidenhout-Mariahoeve en Leidschenveen-Ypenburg. De volgende openbare fractievergadering zal plaatsvinden op maandag 14 oktober in Rustenburg-Oostbroek. Iedereen is welkom, ook niet-D66-leden, of -stemmers. De locatie zal nog volgen, houd daarvoor onze website en social media in de gaten.