D66: Hart voor Den Haag samen met coalitie is enige optie voor snel en stabiel college

De combinatie van Hart voor Den Haag samen met coalitiepartijen D66, GroenLinks, PvdA en CDA is de enige manier om snel een stabiel college te vormen. Dat zegt D66. “Meer vertraging is geen optie. We kunnen samen snel tot een brede, stabiele coalitie komen die een echte afspiegeling is van de stad”.

“Als we nu een volledig nieuwe verkenning, onderhandeling en formatie in moeten, staat de stad minstens een jaar stil”, zegt Robert van Asten. “Het stadhuis draait op volle toeren om de bestaande plannen uit te voeren. Als alles de prullenbak in moet en we vanaf nul moeten beginnen krijgen we geen plan van de grond voor 2026. Met alle uitdagingen op het gebied van de woningnood, klimaat, leefbaarheid en het vertrouwen van de inwoners in de politiek kunnen we niet nog meer vertraging gebruiken. Dat kan ik niet uitleggen aan de inwoners”.
 
Maar dat hoeft ook niet, volgens Marieke van Doorn: “Er ligt een mooi coalitieakkoord. Met de ideeën van Hart voor Den Haag daarbij kunnen we dit akkoord verbeteren en sterker verankeren in de stad. Samen kunnen we snel werken aan een brede, stabiele coalitie die een echte afspiegeling is van de stad”, aldus Van Doorn. 
 
“Richard de Mos heeft zelf meermaals aangegeven graag snel de samenwerking aan te gaan. Deze uitgestoken hand nemen we graag aan”. Van Doorn: “Het is tijd om samen, coalitie en Hart voor Den Haag, door te pakken. Wij gaan liever vandaag dan morgen om tafel. Dat zal ook onze inzet zijn voor ons gesprek met de heer Slob. Samen doen we alles voor de stad”.