D66: Geen straten zonder bomen in de bomenbuurt

Beeld: David Vig

Het is de ultieme ironie: in de Bomenbuurt zijn er straten zonder een enkele boom. D66-raadslid Dennis Groenewold pikt dat niet en komt met een motie om elke straat minstens twee bomen te geven. “Straten zonder bomen in de Bomenbuurt kan natuurlijk niet!”. 

In de Bomenbuurt verwacht je natuurlijk bomen. Maar toch is er in deze wijk een aantal straten waar tegels en asfalt alleenheersers zijn. Met een motie tijdens de raadsvergadering van deze donderdag wil D66-raadslid Dennis Groenewold daar verandering in brengen. “Nu het riool wordt vervangen en de openbare ruimte wordt opgeknapt, is het een mooi moment om deze fout te herstellen.”

De 3-30-300 regel
Voor Groenewold staat de ironie symbool voor een veel groter probleem: “Er zijn overal in Den Haag straten te vinden waar geen enkel stukje groen te vinden is. Als het aan mij ligt gaan we in Den Haag streven naar de 3-30-300 regel”. Daarmee bedoelt Groenewold de regel dat je vanuit elke woning drie bomen ziet, 30% van een wijk in de schaduw van een boom valt en dat iedereen op 300 meter van zijn woning een park of plantsoen heeft.  Groenewold: “Zo maken we de straat niet alleen groener, maar maken we de wijk ook leefbaarder en de bewoners gezonder. Laten we beginnen bij de bomenbuurt!”