D66: Geef werklustige gepensioneerden de kans om mee te doen

Beeld: Martijn Beekman

Na jaren hard gewerkt te hebben zijn veel mensen blij als ze met pensioen zijn, maar bij veel Haagse gepensioneerden jeukt het. “Genoeg mensen die met pensioen zijn willen iets bijdragen”, ziet fractievertegenwoordiger en gepensioneerd docent Anno Fekkes (D66). “Ik wil zelf niet achter de geraniums gaan zitten en met mij vele leeftijdsgenoten. Laat ons meedoen!”

Als woordvoerder ouderen spreekt fractievertegenwoordiger Anno Fekkes heel veel oudere Hagenaars. Wat hem opviel is de hoeveelheid energieke en levendige ouderen die met liefde de mouwen uit de handen zouden willen steken. “Deze stadsgenoten staan te popelen om voor een dag of twee iets nuttigs te doen! En dat terwijl er genoeg personeelstekorten zijn! Van wijkberaden waar ze betrokken bestuursleden zoeken tot organisaties die een ervaren paar ogen kunnen gebruiken bij de administratie. We hebben de mensen, maar laat ze dan ook meedoen!”

Fekkes roept met raadslid Andrew van Esch (D66) op om een pool van gemotiveerde gepensioneerden in het leven te roepen. In deze pool kunnen oudere Hagenaars zich melden en kijken of er een plek is waar ze iets kunnen betekenen, en hier kunnen organisaties die wel een handje kunnen helpen die handjes vinden. Fekkes: “Veel van onze 70-jarige stadsgenoten hebben nog genoeg om te geven. Maar laten we ze die kans dan ook gunnen”.