D66 fractie in gesprek met bewoners Vogelwijk en Bomenbuurt

Beeld: Elissa Garcia

Niet over bewoners praten, maar met bewoners. Met dat idee vergadert de Haagse D66-fractie met regelmaat met bewoners in hun eigen buurt. Deze keer zijn de Vogelwijk en Bomenbuurt samen aan de beurt. “Er was in deze wijken veel te doen over de ontwikkelingen rondom het oude Haga Ziekenhuis, maar bijvoorbeeld ook om het voortbestaan van de Appelloods”, zegt fractievoorzitter Marieke van Doorn. “Juist daarom is het belangrijk dat we naar deze wijken komen om samen over de toekomst te praten”.

Fractievoorzitter Marieke van Doorn: “Buurtbewoners willen heel graag meepraten over de toekomst van hun buurt. Ook in de Vogelwijk en Bomenbuurt, waar de afgelopen tijd heel veel discussie was over de tijdelijke invulling van het Haga Ziekenhuis”. Marije Mostert, woordvoerder Segbroek, verwacht dat er meer speelt. “Het voortbestaan van de Appelloods en de zero-emissie zone spelen hier natuurlijk ook in deze wijk. En vergeet niet zaken als de woningnood, vergroening en verkeersveiligheid in bijvoorbeeld de Goudenregenstraat. Zaken waar bewoners in elke wijk tegenaan lopen”, zegt Mostert. Van Doorn vult aan: “En wij als raadsleden kunnen alleen samen met de bewoners de beste beslissingen maken.”

Het is de vierde keer dat de D66 fractie in het openbaar vergadert, als enige fractie uit de Haagse gemeenteraad. Eerdere vergaderingen waren in het Regentessekwartier, in Bezuidenhout-Mariahoeve en in Leidschenveen-Ypenburg. De vergaderingen trekken een divers publiek, van buurtmoeders met hun kinderen, tot ondernemers en bewoners met initiatieven in de buurt. 

Buurtbewoners en belangstellenden krijgen tijdens de openbare fractievergadering alle gelegenheid om problemen aan te kaarten, ideeën te bespreken of vragen te stellen aan de raadsleden van D66. Alle bewoners zijn welkom, ongeacht of ze D66-lid of D66-stemmer zijn of niet.

Iedereen is welkom om aan te sluiten, ook media.
Aanmelden graag via [email protected]
Datum: Maandag 23 september
Tijd: Inloop om 19:30 uur 
Locatie: Haag Atletiek, Laan van Poot 353A