D66 Den Haag vergadert openbaar in Leidschenveen – Ypenburg

Beeld: Dienst Stedelijke Ontwikkeling (Paul Lunenburg)

Geen besloten vergadering in een kamertje op het stadhuis, maar gewoon in de buurt vergaderen met de buurtbewoners erbij, D66 Den Haag vergadert met inwoners, bij hen om de hoek. De derde openbare fractievergadering vindt plaats in Leidschenveen-Ypenburg. Een groot stadsdeel, dat net iets te vaak vergeten wordt en dat wat D66 betreft vaker aandacht zou mogen krijgen. Juist daarom komen de raadsleden zelf naar deze wijk toe. 

Het is de derde keer dat de D66 fractie in het openbaar vergadert, als enige fractie uit de Haagse gemeenteraad. Eerdere vergaderingen waren in het Regentessekwartier en in Bezuidenhout-Mariahoeve en trokken een divers publiek, van buurtmoeders die met hun kinderen kwamen, tot ondernemers en bewoners met initiatieven in de buurt. Fractievoorzitter Marieke van Doorn: “Het laat zien dat buurtbewoners heel graag meepraten over de toekomst van hun buurt. En wij als raadsleden kunnen alleen samen met de bewoners de beste beslissingen maken.”

Iedereen welkom 
Buurtbewoners en belangstellenden krijgen tijdens de openbare fractievergadering alle gelegenheid om problemen aan te kaarten, ideeën te bespreken of vragen te stellen aan de raadsleden van D66. Hierna start de openbare versie van de normale fractievergadering en na afloop is er ruimte om met bezoekers en raadsleden na te praten. De fractie heeft al verschillende politieke acties kunnen ondernemen naar aanleiding van de inbreng van bewoners, van moties in de raad tot schriftelijke vragen. Die actie leidde ook al tot verbeteringen in de informatievoorziening over bijvoorbeeld explosies. Alle bewoners zijn welkom, ongeacht of ze D66-lid of D66-stemmer zijn of niet.

TIJD: maandag 10 juni 2024, start 19:30 uur
LOCATIE: Wijkcentrum Leidschenveen, Harriët Freezerhof 201


Aanmelden is niet verplicht, wel prettig. Graag via [email protected]