D66 Den Haag vergadert openbaar in Bezuidenhout – Mariahoeve

Geen besloten vergadering in een kamertje op het stadhuis, maar gewoon in de buurt vergaderen met de buurtbewoners erbij. Na een succesvol verlopen openbare vergadering in het Regentessekwartier, komt de fractie nu openbaar vergaderen op de grens tussen Bezuidenhout en Mariahoeve. Fractievoorzitter Marieke van Doorn: “In plaats van alleen over de stad te praten, praten we ook met de stad. Alleen samen met de bewoners maken we de beste beslissingen.”

De eerste openbare fractievergadering was vorige maand in het Regentessekwartier. De opkomst was flink en divers, van buurtmoeders die met hun kinderen kwamen, tot ondernemers en bewoners met initiatieven in de buurt. Fractievoorzitter Marieke van Doorn: “Het laat zien dat buurtbewoners heel graag meepraten over de toekomst van hun buurt. Door naar bewoners toe te komen, verlagen we de drempel naar de gemeente!”

Naar bewoners toekomen
De tweede openbare fractievergadering is op de grens tussen Bezuidenhout en Mariahoeve, bij sportvereniging V.U.C. “Of het nu woningbouw is, de toegang tot voorzieningen of erfpacht, we hebben het in de raad vaak over Bezuidenhout en Mariahoeve. Hoog tijd om daarom naar deze bewoners toe te komen, in plaats van te verwachten dat ze maar naar ons toekomen”, zegt Van Doorn. 

Iedereen welkom
Buurtbewoners en belangstellenden krijgen tijdens de openbare fractievergadering alle gelegenheid om problemen aan te kaarten, ideeën te bespreken of vragen te stellen aan de raadsleden van D66. Hierna start de openbare versie van de normale fractievergadering en na afloop is er ruimte om met bezoekers en raadsleden na te praten. Alle bewoners zijn welkom, ongeacht of ze D66-lid of D66-stemmer zijn of niet.