Caroline Verduin op scholenreis langs Haagse scholen – “Samen met het onderwijs beleid maken op onderwijs”

Caroline Verduin - Beeld: Martijn Beekman

Gelijke kansen beginnen in het onderwijs. En zeker voor een stad met zulke grote verschillen is goed onderwijs van levensbelang. En hoewel er veel problemen zijn in het onderwijs, zijn er ook heel veel kansen. Om samen met het onderwijsveld beter onderwijsbeleid te maken gaat raadslid Caroline Verduin op scholenreis langs Haagse scholen.

Het gesprek aan gaan met het onderwijs

“In onze stad moet iedereen de vrijheid hebben en de kansen krijgen om alles uit het leven te halen”, zegt raadslid Caroline Verduin. “Het onderwijs is de manier om daarvoor te zorgen. Het is de plek waar mensen kunnen groeien en waar we kloven kunnen dichten”. Met de kansenongelijkheid en het lerarentekort hebben Haagse scholen genoeg uitdagingen. Verduin, zelf docent, ziet dat ook. “Daarom wil ik langs zoveel mogelijk scholen in Den Haag. Om het gesprek aan te gaan met docenten en leerlingen, om zo te horen wat wij kunnen betekenen.

We kunnen veel voor scholen betekenen

Maar het raadslid heeft meer dan alleen een luisterend oor te bieden. “Als D66 hebben we veel geregeld voor het onderwijs. Zo hebben we ervoor kunnen zorgen dat er een rijke schooldag komt, waardoor leerlingen meer in aanraking komen met sport en cultuur. We kunnen als gemeente heel veel betekenen voor scholen. En daarom wil ik al die docenten, leerlingen en studenten opzoeken! Zo maken we in de raad niet alleen beleid op onderwijs, maar beleid mèt het onderwijs”.

“School is de plek waar mensen kunnen groeien en waar we kloven kunnen dichten”.

Caroline Verduin

Scholen kunnen zich opgeven

De scholenreis start dinsdagochtend bij de Openbare Basisschool Jan Ligthart in de Schilderswijk en daarna naar de Vrije School in Benoordenhout. Twee hele verschillende scholen, met verschillende leerlingen en verschillende uitdagingen. De Scholenreis gaat daarna van het kleine basisschooltje in de buurt naar de grotere onderwijsinstellingen met duizenden studenten en alles ertussenin. Docenten kunnen hun school ook opgeven voor de scholenreis door contact op te nemen met Caroline Verduin.

Heb jij suggesties voor Caroline of wil je haar uitnodigen op school? Mail dan naar [email protected]