“Bouwen aan vertrouwen, niet nog meer slopen” – Marieke van Doorn bij debat over uitspraak De Mos

Marieke van Doorn - Beeld: Martijn Beekman

Vandaag spreekt de raad voor de tweede keer over de uitspraak van de rechter in de zaak rondom De Mos en Guernaoui. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Marieke van Doorn en het standpunt van D66.

Niet nog meer
kapot maken

Voorzitter, wij gaan als D66 graag in coalitieverband in gesprek met Hart voor Den Haag en we sluiten daarbij niets uit. Maar voor nieuwe samenwerkingen hoeft er niet nog meer kapot te gaan.

We staan voor deze huidige coalitie. Er is al genoeg gesloopt, het is tijd om te bouwen.

Duidelijke afspreken
nu van groot belang

Voor welke vorm van samenwerking is het wat ons betreft belangrijk dat we afspraken maken over transparantie van partijfinanciën en over hoe je als raadslid of wethouder opkomt voor je eigen achterban versus het algemeen belang van onze stad. De opdracht van de rechter.

Bouwen,
niet slopen

Wij steunen het verzoek van de VVD, GroenLinks en HSP aan de burgemeester. Wij willen bouwen aan vertrouwen, niet nog meer slopen. Daarom steunen we de motie van de Partij voor de Dieren voor een gespreksleider van harte. Daar zijn onze ideeën voor herstelwerkzaamheden goed in verwerkt. En we we graag aan de slag voor de stad en de raad.
 
Dank u wel, voorzitter.