Bewonersbijeenkomsten voortaan toegankelijk voor iedereen

Marieke van Doorn - Beeld: Martijn Beekman

Twintig minuten lang moest een bewoner van Laak in de kou wachten totdat ze naar binnen kon bij een bewonersbijeenkomst. Na vragen van D66 heeft de gemeente excuses aangeboden en wordt het stadsdeelkantoor van Laak nog toegankelijker gemaakt. 

Bewoners van Laak waren 23 april 2024 uitgenodigd op het stadsdeelkantoor Laak voor een bijeenkomst over de nieuwe plannen voor de Megastores. Een betrokken buurtbewoner in een scootmobiel moest 20 minuten buiten in de kou wachten voordat ze naar binnen kon. Een onacceptabele gang van zaken volgens D66. Van Doorn: “Het is schandalig dat de gemeente iemand in een scootmobiel letterlijk en figuurlijk in de kou laat staan”.

Na vragen van D66 heeft de gemeente excuses aangeboden. Per abuis was de hoofdingang gesloten, die wel toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn. De bewoonster moest in de kou wachten totdat er iemand was die deze deur open kon doen. De gemeente is inmiddels ook begonnen om de zijdeur van het stadsdeelkantoor rolstoeltoegankelijk te maken. “Of je nu in een scootmobiel zit of niet, iedereen in onze stad doet er toe. Juist daarom moet onze stad, en zeker de openbare plekken, toegankelijk zijn voor iedereen”.