Waar blijft het beleid omtrent duurzame energie?

Raadslid Berend heeft tijdens de commissievergaderingen aan het college gevraagd waar het beleid omtrent duurzame energie blijft. De energietransitie wacht niet op de gemeente Bergen op Zoom!

Neem de nodige stappen!

De gemeenteraad heeft op verschillende momenten via moties uitgesproken dat er snel beleid moet komen voor de ontwikkeling van duurzame energie in Bergen op Zoom. De energietransitie wacht niet op de gemeente Bergen op Zoom!

Al die kansen, maar geen beleid

Momenteel zijn er ook verschillende initiatiefnemers die graag aan de slag willen, bijv. met zonneweides. Het college kan echter geen medewerking hieraan verlenen tot het beleid duidelijk is. Omdat het al te lang duurt voordat het beleid überhaupt wordt voorgesteld, heeft Berend vorige week vragen gesteld in de commissie.

Toezegging wethouder

De vragen van Berend hebben ervoor gezorgd dat er meer prioriteit is voor het beleid omtrent duurzame energie. De wethouder heeft een toezegging gedaan om voor 18 maart 2022 de gemeenteraad te informeren over de stand van zaken. D66 hoopt dat het beleid bijna klaar is en we hierover in de gemeenteraad kunnen oordelen.