D66 stelt vragen over de locatiekeuze voor vaccinaties

D66 Bergen op Zoom heeft het college vragen gesteld over de keuze van de vaccinatielocatie in Bergen op Zoom. D66 heeft eerder aandacht gevraagd om in de eigen gemeente te kunnen worden gevaccineerd. Vanuit signalen die D66 heeft gekregen, is er toch enige zorg over de locatiekeuze.

Vaccineren in de eigen gemeente

D66 Bergen op Zoom is er blij mee dat in Bergen op Zoom wordt gevaccineerd. De huidige vaccinatielocatie heeft echter als groot nadeel dat het de mogelijkheden voor sport en beweging beperkt. Raadslid Berend Doedens heeft het college daarom vragen gesteld over de locatiekeuze.

Gymlessen

De nieuwe vaccinatielocatie betreft de sporthal aan de Boulevard-Noord in Bergen op Zoom. Een locatie die ook wordt gebruikt voor lichamelijke oefening onderwijs van verschillende basisscholen.
Door deze locatie te gebruiken voor vaccinaties, staan de basisscholen voor een voldongen feit. Het LO-onderwijs moet opeens verhuizen.

Sporten & bewegen

Ook diverse sportverenigingen zullen hinder ondervinden. Als de maatregelen worden versoepeld, kunnen zij niet binnen gaan sporten. Hun sporthal is namelijk bezet. De coronacrisis heeft iedereen
extra bijgebracht dat een gezonde levensstijl ook van belang is. D66 Bergen op Zoom heeft daarom vragen over deze locatiekeuze. Bij de eerdere vaccinatielocatie aan de Wattweg ondervond niemand last van de locatiekeuze.

D66 Bergen op Zoom vindt het van groot belang dat de vaccinatielocatie het sporten en bewegen van onze inwoners niet beperkt. Wij willen daarom van het college weten hoe de locatiekeuze tot stand is gekomen en wanneer de accommodatie weer beschikbaar is voor sport en bewegingsonderwijs.

“Sporten en bewegen is van groot belang voor iedereen. We zijn blij dat er in Bergen op Zoom een vaccinatielocatie is, maar deze zou geen hinder moeten opleveren voor het sporten en bewegen in
Bergen op Zoom” – Berend Doedens, raadslid D66 Bergen op Zoom