Buiten Beter Bergen op Zoom

De BuitenBeterApp, de app voor al het grote en kleine leed bij iedereen in de straat of om de hoek. Hoe werkt het en waarvoor is het? Onze fractie heeft het uitgetest!

Wat is de BuitenBeterApp?

De BuitenBeterApp is een app voor op je telefoon. Met deze app kan je snel en eenvoudig meldingen maken over zaken in de openbare ruimte bij de gemeente. Bergen op Zoom werkt ook mee aan deze app, dus de inwoners van onze gemeente kunnen de app gebruiken. Door het gebruik van deze app hoef je niet meer naar de website van de gemeente of te bellen. Je maakt een foto, plaatst een beschrijving en de melding wordt direct doorgestuurd naar de betreffende afdeling.

Wij gingen het testen!

Margret heeft de volgende melding gemaakt over parkeren in de Kloosterstraat. Bij de basisschool in de straat zijn drie parkeerplaatsen die zijn gereserveerd voor de schoolbus. Nu weten binnenstadbewoners heel goed dat als het vakantie is, er geen schoolbus komt en je dus eigenlijk die drie parkeerplaatsen kunt gebruiken. Maar dat staat niet op het bordje bij de parkeerplaatsen!

Nee, er staat dat we van 9.00 uur tot 16.00 uur de plaats vrij moet houden voor de schoolbus die nooit komt in de schoolvakantie. Op het bordje staat namelijk niet dat het in de schoolvakanties niet geldt. We gaan voor het algemeen belang van de binnenstad en dus hebben we via de app een melding gemaakt! Er kwam onmiddellijk een melding van binnenkomst en vervolgens een melding dat het was afgehandeld. Sneller kan niet!

De ‘afhandeling’ blijkt een doorsturen te zijn naar de juiste afdeling waar de klacht onder valt, de afdeling ‘Openbare ruimte’. We hebben goede hoop op een afhandeling met extra vermelding dat het na 16.00 uur en in vakantietijden valt onder de reguliere parkeerplekken. Handig omgaan met parkeerplekken zorgt voor extra ruimte voor de inwoners!

De app downloaden? Klik hier voor de link.