Ook in Baarn letten wij scherp op de integriteit van openbaar bestuur.

Politieagent - In een veilig en vrij land kun je vertrouwen op je grondrechten. Zo beschermen we in onze democratie minderheden. Beeld: iStock

Je kunt niet vrij zijn zonder te kunnen vertrouwen op je grondrechten. Wie vecht voor gelijkheid, voor vrijheid, voor mensenrechten, vindt ons aan zijn zijde. We mogen nooit stil blijven als onze grondrechten worden geschonden. Dan staan we op en spreken we ons uit.

Zo voorkomen we dat de macht van overheden, bedrijven en meerderheden anderen schaadt. In een sterke democratie beschermt de rechtsstaat minderheden. We koesteren de onafhankelijkheid van de rechter en staan op als ze wordt aangevallen.

De afgelopen jaren zijn er veel waarschuwende berichten geweest over het openbaar bestuur. Ondermijning, invloed van de onderwereld, corruptie, belangenverstrengeling.

Gelukkig zijn het in veel gevallen incidenten buiten Baarn, maar het vereist wel waakzaamheid. Zeker vanuit D66 mag ook in Baarn verwacht worden dat wij scherp letten op de integriteit van het openbaar bestuur en de kwaliteit van de besluitvorming. Net als duidelijke afspraken over wat er moet gebeuren wanneer er toch een lastige situatie ontstaat.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.