Jeugd en drugs

Onze fractie ontving een brief van de Burgemeester met daarin de conclusie van een onderzoek naar het drugsgebruik onder jongeren. 


In deze brief staat dat Baarnse jongeren worden ingezet als zogenoemde ’drugsrunners’ en dat op verschillende plekken in Baarn drugs wordt verkocht. 


Maar … wacht even… we ontvingen in 2018 toch ook al een onthutsend rapport hierover van Stichting Sociaal Baarn en de Transparant Werkgroep Baarn ? Toen werden toch al concrete acties toegezegd ?! 


De conclusie van dit rapport was (wederom) meer onderzoek en weinig concrete actie. Het onderzoek zelf ontvingen we overigens niet, toen we erom vroegen zei de Burgemeester eerst nee en pas later nou OK, maar dan alleen vertrouwelijk.


Redenen genoeg om deze brief uitgebreid te bespreken in de gemeenteraad. Samen met de fractie van de BOP resulteerde dit in een motie die door de gehele raad werd gesteund. 


Moraal van het verhaal; drugs en jongeren gaan niet samen, we moeten ervoor waken dat onze jongeren niet afglijden en of verslaafd raken. Dat vraagt om concrete actie !

Lees hier onze motie.