Sterk Europees geluid in Baarn

In Baarn was 11,5% van de stemmen voor D66! Samen met de andere pro-Europese Baarnse partijen, zoals PvdA/Groen Links, Volt en VVD, kwam dit tot een mooie meerderheid.

Overal in het dorp

Een sterk Europa helpt Nederland vooruit en het beschermt ons land. Als kleine natie hebben we andere landen écht nodig. Voorafgaand aan de Europese verkiezingen was D66 Baarn in het dorp overal aanwezig, wat op de verkiezingsdag op 6 juni, een prachtig resultaat opleverde.

Vrede en veiligheid

De lokale campagne werd eind mei afgetrapt met een Politiek Café over vrede en veiligheid in Europa, met als gast Anita Pannebakker, D66-kandidaat voor de Europese verkiezingen. De afgelopen weken hebben we geprobeerd het verschil te maken met een positieve boodschap over Europa. Een sterk Europa is immers goed voor onze veiligheid, onze portemonnee en voor het aanpakken van de klimaatcrisis.

Ontzettend blij met resultaat

Hanneke Struijk-Cramer, fractievoorzitter D66 Baarn: ‘Onze gesprekken in het centrum en bij het station voelden direct goed aan! En het waren mooie gesprekken. Het was duidelijk dat veel mensen al wisten welke partij ze zouden kiezen. En als ze nog twijfelden, namen ze vaak flyers mee van alle partijen. Verkiezingen blijven spannend, je weet het nooit zeker, maar ons gevoel liet ons niet in de steek. Als Europeaan, Nederlander en Baarnaar ben ik ontzettend blij met het resultaat!’

Uitslagen

Nog wat feiten op een rij over de Europees Parlementsverkiezing (EP) in Baarn:

Beeld: allecijfers.nl

  • opkomst in Baarn 54,8% (landelijk 46,2%)
  • D66 landelijk 8,4%, provincie Utrecht 10,6%

Bekijk alle verkiezingsuitslagen voor de gemeente Baarn op AlleCijfers.nl

Meer weten over D66 Baarn? Snuffel verder op onze site of stuur een e-mail naar [email protected].