Suzanne van de Laar

Beeld: Jeroen Mooijman

Suzanne van de Laar is in 2022 gekozen als raadslid namens D66 voor de gemeenteraad in Almere. Suzanne is de secretaris in de fractie van D66 en woordvoerder op afval, beheer en onderhoud, emancipatie en inclusiviteit, kunst en cultuur, presidium en veiligheid. Daarnaast is zij het aanspreekpunt in de fractie voor Almere voor Almere Hout.

Suzanne zet zich overal ter wereld in voor mensenrechten en is in Almere vooral bekend door haar activiteiten voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Zij is Fetisj pride Ambasadeur van de Pride Amsterdam.

  • 47 jaar
  • Heemskerk
  • Almere
  • Zij/haar

Ik ben Suzanne, vrouw, fotograaf, getrouwd, heb een liefhebbende partner en een prachtige dochter. Maar ik ben ook Miss Leather Nederland 2019, mede-oprichter en voormalig voorzitter van WinterPride Almere en initiatiefnemer van het Trans pad in Almere. Ik ben een actieve vrouw, verbindend, innemend, actief, inspirerend en een doorzetter.

Nadat ik in diverse landen initiatieven gestart ben om meer mensen te verbinden en de wereld een stukje mooier te maken, vroeg mijn dochter; “Mam, waarom doe je dat niet in Almere? Ook wij kunnen wel een beetje zachtheid en liefde in de stad gebruiken”. In de aankomende raadsperiode wil ik dit met heel veel liefde en energie gaan doen. “Samen jezelf zijn in Almere”.

Favoriete plek in Almere

De Oostvaardersplassen. Daar kan ik me heerlijk onderdompelen in de rust van de natuur. 

Kansen voor Almere

Almere is voor iedereen. Maar voelt iedereen dat in dezelfde mate? Blijven er groepen achter? Voelt men zich niet gehoord of sneeuwen we onder in een brij van regels waar we soms zelf niet meer van weten waarvoor ze ook alweer bedoeld waren? Als geen ander ben ik in staat die groepen te vinden, aan te spreken en centraal te stellen bij het ontwikkelen van het gemeentelijk beleid. Beleid dat hen moet aansporen zichzelf te activeren en daardoor volwaardig onderdeel uit te maken van onze stad. Ik wil een mooie stad, een groene stad, een inclusieve stad, een stad écht voor iedereen, maar ook door iedereen.

To do als raadslid

  • Ik wil als raadslid zichtbaar en benaderbaar zijn.
  • Almere als Lhbtiq+ stad nog meer op de kaart zetten.
  • Oplossingsgericht zoeken naar mogelijkheden voor de opvang van mensen die net dat beetje extra aandacht nodig hebben.

Betekenis D66

D66 betekent voor mij een partij waarin ik mijn kernwaarden gereflecteerd vind. De mens centraal in de politiek, klassiek liberalisme met een sociaal component, want niet iedereen kan het zelf. Omkijken naar elkaar, maar wie het zelf kan daartoe ook in de gelegenheid stellen. Kort gezegd, D66 voelt voor mij als een warme deken.