Martine van Bemmel

Martine van Bemmel - Beeld: Jeroen Mooijman

Martine van Bemmel is raadslid sinds 2014 namens D66 Almere. In 2018 en 2022 was zij lijsttrekker. Vanaf 2018 tot februari 2023 was zij fractievoorzitter.

Haar portefeuilles zijn asiel en migratie, onderwijs, gemeentelijke organisatie, de Floriade en drugs gerelateerde zaken. Martine is woordvoerder op Almere Buiten. Naast haar raadswerk werkt zij bij de Belastingdienst.

  • 38 jaar
  • Tiel
  • Almere
  • Zij/haar

Almere staat voor grote uitdagingen de komende jaren: om de klimaatdoelstellingen te halen moeten er flinke stappen worden gezet, er moeten veel woningen worden gebouwd en de zorg moet beter worden georganiseerd. Met veel plezier zet ik mij hiervoor in als aanvoerder van het D66-team!

Favoriete plek in Almere

De Grote Markt op een zonnig Bevrijdingsdagfestival (coronavrij!)

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De afvalstoffenheffing is mij al jaren een doorn in het oog. De afgelopen jaren heb ik mij met succes keihard ingezet om duidelijk te krijgen waarom deze zo hoog is in Almere. Nu is het tijd om deze echt te verlagen!
  • Almere is één van de tien gemeenten die geselecteerd is voor het experiment gesloten coffeeshopketen. De voorbereiding hiervan is in volle gang. De komende jaren gaat het echt van start!
  • Alle partijen zijn het er over eens: er moeten meer woningen komen en snel ook! Het verschil tussen partijen zit in het soort woningen. Ik zet mij in voor een divers woonaanbod; niet alleen rijtjeswoningen, maar ook studio’s voor bijvoorbeeld studenten, gelijkvloerse woningen voor ouderen, appartementen en ga zo maar door. Goedkoop, middelduur én duur. Alle segmenten zijn belangrijk voor een gezonde stad!

Betekenis D66

D66 is de enige partij die zich altijd inzet voor de vrijheid van individuele mensen en tegelijkertijd de belangen van de samenleving niet uit het oog verliest. Niet dogmatisch, maar pragmatisch. Vóór radicale kansengelijkheid.