Rik van Woudenberg

Bekijk hier de video van rik over het Vijfde dorp

Rik van Woudenberg - Beeld: D66 ZuidplasRik van Woudenberg (55), dus geboren in 1966 en ik woon op het drie-‘dorpen’-punt van Nieuwerkerk, Moordrecht en Zevenhuizen aan de Derde Tochtweg. Ik ben sinds 2009 politiek actief in Zuidplas en heb ervaring als raadslid en ik ben wethouder geweest. Getrouwd met Anke en 2 studerende, in Rotterdam wonende kinderen. Mijn motto is: ‘love the life you live and live the life you love’

  • 58 jaar
  • Nieuwerkerk aan den IJssel

Zuidplas is geweldig! 
 
Open, groen, met alle voorziening in de dorpen, maar toch dicht bij de grote stad en alles zeer goed bereikbaar. Dit moet zo blijven! 
Mijn kleinkinderen en liefst ook weer hun kinderen moeten ook in een Zuidplas kunnen wonen, werken en recreëren zoals ik nu kan!
 
Met de bouw van het vijfde dorp staan we voor een grote verandering in Zuidplas. D66 gaat er voor zorgen dat het ‘echt’ dorp wordt. Het ultieme voorbeeld voor de rest van Nederland. Met scholen, winkels, cultuur, sportverenigingen en huisartsen en andere zorgverleners. Dit alles duurzaam = energieneutraal en klimaatadaptief.