Kees van Galen

Kees van Galen - Beeld: Henk Hulshof

Beluister hier de D66 Wijchen podcast en leer Kees van Galen beter kennen!

De koek wordt gebakken in de lokale politiek. Als je invloed wilt hebben wat er gebeurt of moet gebeuren in je gemeente dan moet je dat doen in de raad. Ik was, naast mijn werk, in Wijchen jarenlang maatschappelijk actief. Onder andere voor de leefbaarheid in de Woezik en Wijchen, voor het sociaalcultureel werk en voor het museum. Vanaf 2010 heb ik mede geholpen D66 weer een invloedrijke plek te geven in de Wijchense politiek.

  • 67 jaar
  • Bennekom
  • Wijchen
  • Hij/hem

Ik heb een veelzijdige achtergrond. Ik studeerde geschiedenis in Nijmegen en Amsterdam, met Azië als specialisatie. Daarna was ik een van de pioniers in het ontwikkelen van het toerisme naar Azië, in het bijzonder China. Als ondernemer gaf ik leiding aan een touroperating bedrijf met reizen naar vrijwel alle bestemmingen in Azië. Een aantal jaren geleden heb ik het roer omgegooid en ik werk nu als privacy officer voor een samenwerkingsverband van 11 gemeenten. Zowel mijn studie, mijn werkervaring als het vele reizen gaven me perspectief, ook in de lokale politiek, om zaken te relativeren en verder te kijken en genuanceerd te oordelen.
Ik pak ook mijn politieke werk grondig aan en heb de afgelopen jaren vele zaken kunnen agenderen en ook tegenwicht kunnen bieden als de overheersende meningen te kort door de bocht waren. Daar ben ik trots op. Ik steek mijn opvattingen niet onder stoelen of banken, maar ik zoek ook de verbinding met andere partijen binnen de oppositie en coalitie. En, eerlijk gezegd, ik geniet ook gewoon van het politieke spel.

Kasteel Wijchen. De cultuurhistorische parel in het centrum van Wijchen met daarin een mooi museum. De plek symboliseert ook de continue bewoning van Wijchen sinds meer dan 2.500 jaar.

  1. Stuur een e-mail naar Kees
  2. Volg Kees op Twitter
  3. Volg Kees op Facebook
  4. Connect met Kees op LinkedIn

Wijchen kenmerkt zich door veel groen, zowel binnen de wijken en dorpen als in het buitengebied. Versterk dat karakter bij woningbouw en benut het als kans voor de economie en toerisme.
Wijchen heeft een goede infrastructuur met toegang tot weg- en spoorverbindingen. Dat maakt het een aantrekkelijke gemeente om te ondernemen en te wonen. Investeer in duurzaam vervoer en verbreed de spoorbrug bij Niftrik.
Kies voor meer samenwerking binnen Maas en Waal.

Binnen de Wijchense verhoudingen vooral:
• Doorbreken van het defensieve dorpsdenken.
• Versterken lokale democratie met ruimte voor tegenspel en invloed inwoners.
• Omslag in de zorg: preventie, gezonde leefomgeving en levensbestendige voorzieningen.

D66 is de club waarvan het sociaalliberale gedachtengoed behoorlijk goed aansluit op de manier waarop ikzelf aankijk tegen de samenleving: iedereen ruimte bieden en in zijn waarde laten, maar wel met oog voor de mensen die minder gemakkelijk mee kunnen komen.

Jan en Annie Romein, Erflaters van onze beschaving. Waarom? De diversiteit van historische figuren die onze cultuur en denken hebben vormgegeven.

De Bourgondiërs, voorstelling met Bart van Loo in Stadsschouwburg Nijmegen (tenminste als de voorstelling niet vanwege corona was verplaatst). Waarom? Combinatie van cultuur en geschiedenis.