Maikel Lukkezen

Maikel Lukkezen - Beeld: D66 Wijchen

Beluister hier de D66 Wijchen podcast en leer Maikel Lukkezen beter kennen!

“Een eerlijk Wijchen. Waarin iedereen vrij is en waar we niemand laten vallen.”
Dat is de belofte die ik doe. Radicale kansengelijkheid is mijn doel. Het mag niet uitmaken waar je geboren bent en of je ouders arm of rijk zijn. Hoeveel mooier zou Wijchen zijn als we het potentieel van iedereen zouden benutten?

  • 37 jaar
  • Helvoirt
  • Wijchen
  • Hij/hem

‘Kan ik je even bellen?’, Dit was de vraag waarmee mijn D66-avontuur in 2019 begon. Mijn tweede zoon was net geboren. Het was een periode waarin mij plots opviel hoe ongelijk de kansen verdeeld zijn. Hoe kleine verschillen enorme impact hebben op de kansen die wij onszelf en onze kinderen geven. Verschillen als het hebben van een eigen oprit, biebpas of abonnement van de speelotheek. Of grotere dingen als het hebben van een eigen huis, het gezin waarin je geboren bent en of je gezond of chronisch ziek bent. Dit alles heeft een sterke invloed op de kansen die ieder individu heeft.
Dit eerste telefoongesprek was een open gesprek waar echte vragen werden gesteld. Niet de vragen die je vaak hoort ter verdediging van de eigen standpunten. In de politiek moeten we vaker onszelf verdiepen in andermans standpunten door oprechte interesse te tonen in de ander. Het stoppen met moddergooien van meningen is een eerste stap. De komende jaren gaat D66 Wijchen hier actief mee aan de slag door echte bestuurlijke vernieuwing.
Naast bestuurlijke vernieuwing en kansengelijkheid zijn klimaat en wonen twee onderwerpen waar D66 Wijchen de komende jaren zichzelf sterk voor zal maken. Hoewel er al voldoende plannen klaarliggen voor de woningbouw moeten we niet wegkijken voor de impact die dat heeft op het klimaat. Op beide terreinen gaan wij flinke stappen zetten waarbij we het onszelf niet kunnen veroorloven om het klimaat of de woning crisis uit het oog te verliezen. Dit vraagstuk pakken we samen aan. We wonen niet alleen in Wijchen maar leven daar samen. Laten we gezamenlijk optrekken richting een eerlijke samenleving, een eerlijk Wijchen waarin we niet individueel
wonen, maar samen met elkaar leven.
Met dat ene belletje startte mijn D66 avontuur. Het was een eerlijk en open gesprek, dat wij als D66 met iedereen willen voeren. Dit was mijn eerste stap naar een eerlijk Wijchen waarin iedereen vrij is maar
waar we niemand laten vallen.

De crossbaan in de heilige stoel.
Samen maken we Wijchen mooier. En deze crossbaan laat dit zien. Door simpelweg een paar hopen zand op te werpen kunnen kinderen uit de hele wijk hier naar hartenlust overheen rennen, rijden of te rollen.

  1. Stuur een e-mail naar Maikel
  2. Volg Maikel op Twitter
  3. Volg Maikel op Instagram
  4. Connect met Maikel op LinkedIn

De gemeente geeft zichzelf niet de kans om tot bloei te komen. Dit kan alleen als we stil staan bij de beperkingen die wij opleggen aan anderen. Door juist bewust te worden van deze beperkingen en daar actie op te ondernemen kunnen wij

– Beter klimaatbeleid
– Gelijke kansen
– Een krachtig woningbouwbeleid

D66 geeft mij een gevoel van thuis zijn. Het is een plek waar iedereen echt zichzelf kan zijn. Waar iedereen zich gerespecteerd voelt.

The anthropocene reviewed – John Green (2021) – Dit is het eerste non-fictie boek van John Green. In dit boek beschrijft hij de huidige tijd waarin de mens de aarde vormt. Doormiddel van levensverhalen over kleine dingen die er toe doen laat hij je kennismaken met zijn leefwereld. Dit allemaal door alledaagse dingen een score te geven op een schaal van 5 sterren. Een prachtig boek welke ik zonder twijfel 5 sterren zou geven.

Ernst, Bobbie en de rest.
Samen met mijn twee kinderen ben ik in ’t mozaïek in Wijchen naar een voorstelling geweest van Ernst, Bobbie in de rest. Het is belangrijk voor kinderen om al vroeg in aanraking te komen met kunst en cultuur. En dit is het begin om de belangstelling van de jeugd aan te wakkeren.