Miranda Muller

Miranda Muller - Beeld: D66 Wijchen

Geïnspireerd door Sigrid Kaag wil ik werk maken van D66-idealen in onze gemeente en kies ik niet voor de gemakkelijke weg, maar wil ik als vrouw, als moeder en als betrokken inwoner van onze gemeente mijn stem laten horen. Dat doe ik niet voor persoonlijk succes, want succes wordt overgewaardeerd in onze huidige maatschappij. Dat doe ik voor een betere toekomst voor onze kinderen, zodat onze dochters en ook onze zonen zich herkennen in wie er voor hen in de politiek zit.

  • 35 jaar
  • Breda
  • Wijchen
  • Zij/haar

Afkomst is steeds belangrijker en D66 heeft de naam elitair te zijn. Maar ik kom ook gewoon uit een middenklassegezin van een vader die in de haven van Rotterdam werkte en een moeder die huisvrouw was en pas ging werken toen mijn broer en ik naar de middelbare school in Breda gingen. Mijn ouders zijn in mijn tienerjaren gescheiden en in tegenstelling tot wat bij veel andere kinderen van gescheiden ouders gebeurde, gingen wij bij mijn vader wonen. Op mijn 19e ging ik in Nijmegen studeren en op kamers. Het waren goede jaren, waarin ik bestuursfuncties had in studentenorganisaties, naar het buitenland kon met een Erasmusbeurs en als bijbaan werkte aan de universiteit. Eenmaal afgestudeerd in 2012 moest de klap van de kredietcrisis en de eurocrisis en de daaropvolgende enorme economische dip van 2013 nog komen. De belofte van een gouden toekomst bleef uit, er waren alleen ‘werkervaringsplekken’ en stage op stage stapelde zich op. Ik heb het heft in eigen hand genomen door voor mezelf te beginnen en daarmee weer autonoom in mijn werk te worden. Inmiddels ben ik met mijn man en twee zoontjes erg gelukkig in Wijchen, waar de ‘Brabantse’ gezelligheid uit mijn jeugd nog voelbaar is. Maar de tweedeling in onze maatschappij wordt steeds beter zichtbaar op allerlei plekken: de arbeidsmarkt, de woningmarkt en daarmee ook voor de wijken en scholen waar onze kinderen opgroeien. Positief van geest geloof ik nog steeds dat er zoveel meer mogelijk is: een arbeidsmarkt die werkt voor veel meer mensen en voor vrouwen in het bijzonder, een woningmarkt die werkt voor mensen die gewoon willen wonen en een samenleving waarin kinderen niet gescheiden opgroeien van elkaar. Maar onze generatie zal zich ervoor moeten inzetten, het zal niet vanzelf gaan.

De markt op donderdag, omdat het er dan zo levendig en gezellig is en je er zulke lekkere dingen kunt halen.
De piratenspeeltuin in Kerkeveld, omdat het de favoriete speeltuin van mijn zoontje is.

  1. Stuur een e-mail naar Miranda
  2. Volg Miranda op Twitter
  3. Connect met Miranda op LinkedIn

Regionale economie versterken door betere samenwerking met Nijmegen, Druten, Beuningen, Berg en Dal, Heumen en West Maas en Waal.
Kansengelijkheid voor kinderen verbeteren
Meepraten over het opwekken van duurzame energie

– Positie van vrouwen op de arbeidsmarkt verbeteren
– Meer ondersteuning aan jonge gezinnen en kinderen bieden
– Verbinding zoeken met andere partijen

Een inspirerende omgeving met positief ingestelde mensen die anderen de kans willen geven om zichzelf te kunnen ontplooien

Neem een geit – Claudia de Breij (2015) – Ik ben fan van Claudia de Breij, van haar optredens ,maar ook van haar boeken. Dit boek is ook zo positief geschreven en geeft je de wijsheid mee van mensen met levenservaring. Neem een geit en doe hem ook weer weg is er zo een.

De honderd jaar oude man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson (2012) omdat het ook zo’n positief boek is. Toen ik het las moest ik echt lachen om de hilarische situaties waar de hoofdpersoon in terechtkomt. Bovendien is het een voorbeeld van dat je nooit te oud bent om iets nieuws te proberen, zelfs op je 100e kun je nog avonturen beleven.

Door corona heb ik al even geen cultureel evenement meer meegemaakt en dat mis ik heel erg. Ik hoop dat daar snel verandering in komt, want cultuur is wat ons mens maakt.