Gou Jiang Yau

Gou Jiang Yau - Beeld: D66 Wijchen

Beluister hier de D66 Wijchen podcast met Gou Jiang Yau en leer hem beter kennen!

Een oproep van de gemeente in het lokale krantje of ik even een cursus “Politiek actief” wilde volgen? Ik was al jaren geïnteresseerd in de lokale politiek. Na het afronden van de cursus ben ik lid geworden van D66. Met mijn Chinese achtergrond herken ik mij in de standpunten van D66 over kansen voor iedereen en was de keuze snel gemaakt om in te zetten voor een beter Wijchen voor iedereen.

  • 37 jaar
  • Helmond
  • Wijchen
  • Hij/hem

Na mijn studies ICT-beheerder en Informatica ben ik eigenaar van Yau ICT voor het ontwikkelen van maatwerk (web-)applicaties. Sinds een aantal jaren werk ik als software engineer bij xxllnc. Tijdens mijn studententijd ben ik actief lid geweest van het bestuur van een onderwatersportvereniging. Sinds dit jaar woon ik in de Huurlingsedam.
Als ICT’er bezit ik een achtergrond die je weinig ziet in de politiek. Steeds meer processen en besluiten binnen de lokale overheid zijn afhankelijk van ICT systemen en data analyses. Zaken als beveiliging en privacy zijn er bij de lokale overheid die nog weinig aandacht krijgen terwijl dat ook belangrijk is.
Als gemeenteraadslid zet ik in om het leven van Wijchenaren te verbeteren, in te zetten voor kansen voor iedereen met een nog sterker Wijchen.

De Meerval Wijchen, als enthousiaste zwemmer is dit het zwembad en een plek waar iedereen jong en oud samen met plezier kan zwemmen en recreëren.

  1. Stuur een e-mail naar Gou Jiang
  2. Volg Gou Jiang op Facebook
  3. Connect met Gou Jiang op LinkedIn

In de komende jaren spelen een aantal belangrijke onderwerpen als het klimaat, energietransitie, woningbouw, regionale samenwerking, digitalisering, kansengelijkheid en bestuurlijke vernieuwing die we met elkaar samen gaan aanpakken.

– Kansengelijkheid
– Problemen met woning(bouw) aanpakken
– Ondersteuning aan mensen die minder digitaal vaardig zijn

D66 staat voor kansen voor iedereen, waar iedereen zichzelf kan zijn en vernieuwende ideeën.

Ik weet je wachtwoord – Daniël Verlaan (2020) – Een boek met waar gebeurde verhalen over de duistere kanten van het internet en veel tips om het zelf te kunnen toepassen om jezelf beter te beveiligen op internet.

Door corona heb ik geen cultureel evenement meegemaakt.