Han Demmers

Han Demmers - Beeld: D66 Wijchen

Beluister hier de D66 Wijchen podcast en leer Han Demmers beter kennen!

In de woonplaats uit mijn jeugd heb ik van nabij meegemaakt hoe politiek werkt maar ook hoe zij niet hoort te werken. Lange tijd heb ik gedacht dat is een omgeving waar ik me niet thuis voel en heb ik me vooral in mijn naaste omgeving ingezet voor zaken waar ik zelf iets kon betekenen. Met de jaren heb ik gezien dat een aantal zaken echt structureel veranderd kunnen worden door ze politiek te maken. Aangezien de standpunten van D66 de voor mij ideale richting aangeven was de keuze om me namens deze partij in te zetten niet moeilijk.

  • 65 jaar
  • Nijmegen
  • Wijchen
  • Hij/hem

Tijdens de voorgaande raadsperiodes heb ik steeds meer ontdekt dat volksvertegenwoordiger zijn een complexe taak is. Aan de ene kant de belangen van individuen en aan de andere kant het algemeen belang. Vraag en wellicht opdracht voor de toekomst is te zorgen dat ieder het gevoel moet hebben gehoord te zijn maar dat ook duidelijk moet zijn wat er met de mening van betrokkene gedaan wordt en hoe deze gewogen wordt. Niet altijd de meest prettige boodschap maar wel eerlijk.

De Liendensewaard bij Batenburg. Een plaats waar je van de rust en natuur kunt genieten terwijl op de achtergrond de Maas zich manifesteert. Maar tevens de plaats waar ik, helaas te weinig, met een groep enthousiaste vrijwilligers probeer de waard vrij van vuil en overbegroeing te houden.

  1. Stuur een e-mail naar Han
  2. Volg Han op Twitter
  3. Volg Han op Facebook

Wijchen heeft veel natuur. De gemeente moet zich in de toekomst meer profileren als de gemeente voor groene recreatie. Recreatie in onze natuurgebieden maar ook in de wijken en dorpen.

Als raads- en commissielid heb ik ervaren dat veranderingen vaak met kleine stapjes gaan.
Drie zaken die ik vooral wil bijdragen om te veranderen zijn:
– Gelijke mogelijkheden voor iedereen.
– Wijken en dorpen waar ieder zich thuis kan voelen.
– Het besef creëren dat we niet in een dorpje wonen maar in een gemeente met meer dan 40.000 inwoners.

D66 is voor mij een vereniging die verder kijkt dan de grenzen van onze gemeente en zelfs verder dan Nederland. Maar ook een groep mensen die met enthousiasme met vernieuwende ideeën komt.