Reactie Onderzoeksrapport BMC naar Bestuurskracht

Begin deze week werd het Onderzoeksrapport van BMC naar de bestuurskracht gepubliceerd. Wat wij er van vinden lees je hier.

Ons uitgangspunt is dat Westervoort een zelfstandige gemeente is en moet blijven. Echter is dit toekomstbestendig? Kunnen we dan nog wel alle veranderingen die de toekomst ons gaat brengen aan? Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie.

Daarom wil D66 Westervoort zich in 2022 beraden op de beste keuze en hier werk van maken. Dit willen we samendoen met iedereen die hier belang bij heeft, zoals inwoners, ondernemers, collega-partijen et cetera. Elk scenario of dit nu zelfstandig blijven of samengaan met Arnhem of Duiven en Zevenaar is heeft voor- en nadelen.

Wat we ook overwegen en kiezen; het wordt niet makkelijk en het vereist een flinke dosis moed om door te zetten. Wij vinden het belangrijk dat de uiteindelijke keuze wordt gedragen door onze inwoners en roepen dan ook elke Westervoorter op om zijn stem te laten horen tijdens dit proces.

Wij gaan in elk geval voor de uitkomst die bijdraagt aan het meeste Westervoortse woongeluk in al haar facetten. Nu en in de toekomst.  

Lees hier het hele artikel